Kataliz Kongresi PAÜ’de Yapılıyor

Kataliz Kongresi PAÜ’de Yapılıyor

PAÜ ev sahipliğinde, Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ve Kataliz Derneği ortaklığı ile organize edilen 7. Ulusal Kataliz Kongresine, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlandı.

A+A-

7. Ulusal Kataliz Kongresi PAÜ’de başladı. 9-12 Eylül 2018 tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde sürecek olan bilimsel oturumlarda, yerli ve yabancı alanında ünlü  bilim insanları tarafından poster sunumları ve sözlü bildiriler yapılacak.

2 Senede Bir Yapılıyor

Kongrenin açılış konuşmasında, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Ulusal Kataliz Kongreleri, Kataliz Derneği'nin resmi etkinliği olarak 2 senede bir düzenlendiğini, bu sene Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde 7.sinin yapıldığını, bu etkinliğin; petrokimyasal rafinasyon süreçlerinden, yenilenebilir enerji uygulamalara kadar geniş bir yelpazede çalışmalar ve bunun dışındaki diğer katalitik süreçler ile alakalı araştırmalar yapan bilim insanları ve sanayi kuruluşlarının katılımlarıyla gerçekleştirileceğini, kongrenin amacının ise ulusal seviyede endüstride ve üniversitelerde kataliz ve katalitik prosesler hakkında çalışan bilim adamlarının ve araştırmacıların bir araya getirilip kataliz alanındaki son gelişmelerin paylaşılması olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarından sonra, ODTÜ Öğr. Üyesi Prof. Dr. Saim Özkar açılış sunumunu yaptı. Kongre süresince konu ile alakalı pek çok sözlü bildiriler ve poster sunumları katılımcılarla paylaşılacak. Kongrenin son gününde ise katılımcılar Laodikya, Teleferik-Bağbaşı Yaylası ve Pamukkale’yi gezerek Denizli ve çevresini yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.