KARTAL GÖLÜ HER MEVSİM BAŞKA GÜZEL

KARTAL GÖLÜ HER MEVSİM BAŞKA GÜZEL

Denizli'nin Beyağaç ilçesinde yer alan karaçam ormanlarıyla ve manzarasıyla kendine hayran bırakan Kartal Gölü, her mevsim ziyaretçilerini ağırlıyor. Özellikle ilkbahar mevsiminde yağan kar ile kartpostallık görüntüler oluşturan göl, yaz aylarında ise ken

A+A-

Denizli'nin Beyağaç ilçesi Sandras Dağı’nın eklentisi olan Çicekbaba Dağı’nın zirvesinde yer alan Kartal Gölü, güzelliğiyle kendine hayran bırakıyor. Çicekbaba Dağı’nın zirvesinde 1903 rakımda yer alan göl, eşsiz manzarası ve çevresinde bulunan Türkiye'nin en yaşlı karaçam ormanlarıyla dikkat çekiyor. Nadir karaçam ormanı ekosistemiyle bin 500 hektarlık Kartal Gölü ve çevresi, Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Yaban Hayvanı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından gelecek nesillere aktarılması kapsamında koruma altına alınan bölgeler arasında yer alıyor. 250 ile 800 yılık olan karaçam ormanlarıyla, karahindiba, sarı çiçekli gazal boynuzu, üç gül, yonca gibi bitkilerle ve gölü besleyen akarsularıyla eşsiz manzara barındıran göl ve çevresi doğa severleri görsel şölen yaşatıyor.

KARTAL GÖLÜ HER MEVSİM BAŞKA GÜZEL

ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Kartal Gölü Denizli'ye 121 kilometre Muğla'ya 72 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken Kartal Gölü, Denizli'den ve çevre illerden ziyaretçilerini ağırlıyor. Kış aylarında yağan karların bir kısmının ilkbaharda kalmasıyla kartpostallık görüntüler oluştururken, yaz mevsiminde de kamp ve gündelik ziyaretçilerin akınına uğruyor. Kent merkezi ve ilçedeki yüksek sıcaklıklardan bunalan vatandaşlar eşsiz manzarasının yanında serin havasıyla mest eden Kartal Gölü’nde unutulmaz anlar yaşıyor.

KARTAL GÖLÜ HER MEVSİM BAŞKA GÜZEL

“KAYNAĞINDAN SU İÇME FIRSATI BULDUK”

Kartal Gölüne ilk defa geldiklerini belirten Fatma Pehlivan; “Kartal Gölü çok güzel. Eşim daha önceden arkadaşlarıyla gelmiş. Bugün de bizi getirdi. Çocuklarımızla tepelere çıktık, akarsuları kaynaklarını gördük. Çocuklarımızla birlikte kaynağından su içme fırsatı bulduk. Çok güzel yerler, herkese mutlaka gelmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

KARTAL GÖLÜ HER MEVSİM BAŞKA GÜZEL

“BU KADAR GÜZEL OLDUĞUNU BİLMİYORDUM”

Ailesiyle ilk defa Kartal Gölü’ne Asım Pehlivan “Kartal Gölü’nü ben ilk defa görüyorum. Oğlum bizi böyle bir eşsiz doğaya getirdi. Harika yerler Kartal Gölü’nün ismini duymuştum ama bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Canlı canlı görünce daha da çok etkilendim ve neşelendim” ifadelerini kullandı.

KARTAL GÖLÜ HER MEVSİM BAŞKA GÜZEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.