Karahayıt’a Kent Ormanı
Pamukkale Belediyesi, termal sağlık merkezi Karahayıt’a ülkede ve dünyada termal sağlık alanında ses getirecek, bölgeye prestij katacak 1 milyon 782 bin liralık Kent Ormanı projesini hayata geçiriyor. “Termal Kentte Doğayla Buluşma Projesi” kapsamında GEK
Pamukkale Belediyesi, termal sağlık alanında Karahayıt’a ve Pamukkale’ye önemli yansıması olacak, turistleri cezbedecek bir projeyi hayata geçiriyor. Zengin jeotermal kaynaklara sahip, ülkede ve dünyada sağlık turizmi potansiyeli giderek artan bölge için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in girişimleriyle termal sağlık turizmine katkı sağlayacak, turistlere doğa içinde yine sağlık odaklı bir yaşam sunacak Kent Ormanı Projesi’ne başlanıyor. Bu kapsamda Pamukkale Belediyesi, Karahayıt’ın hemen üzerinde bulunan 510 dönümlük ormanlık alanı, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nden geçtiğimiz mayıs ayında devir alarak ilk adımı attı. “Termal Kentte Doğayla Buluşma” projesi kapsamında Kent Ormanı’nda yürüyüş ve bisiklet yolları, otopark alanı, çocuk oyun grupları, spor aletleri, kafeterya ve yaşam alanları, piknik alanı gibi birçok çalışma hayata geçirilecek. 1 milyon 782 bin lira toplam maliyetle yapılacak proje Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’ya da sunuldu. GEKA’da onay verdiği projeye 600 bin lira destek sağlayacak, Pamukkale Belediyesi ise 1 milyon 182 bin lira yatırım yapacak. Sağlık turizmi anlamında bölgeye gelecek turistleri cezbedecek projeyle ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ile destek noktasındaGEKA binasında protokol imzaladı.
KENT ORMANI SAĞLIK TURİZMİNİ TAMAMLAYACAK
Termal Sağlık Merkezi Karahayıt’a ve Pamukkale’ye yatırımın hayırlı olmasını dileyen Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyemizin daha önce GEKA’ya sunduğu bir projenin protokolünü imzalamak için biraraya gelmiş bulunmaktayız. ‘Termal Kentte Doğayla Buluşma’ adı altında daha önce Karahayıt’ta belediyemize 510 dönümlük ormanlık alan devredilmişti. Termal sağlık turizmine katkı sunacak, turistlerin ilgisini çekecek ve onlara sağlık odaklı bir yaşam sunacak projemiziGEKA’da kabul etti. Ben projenin hazırlanması ve kabul edilmesi noktasında emeği geçen başta Vali Yardımcımıza, belediye başkanlarımıza, diğer görevli kurum ve kuruluşları müdürlerine ve GEKA Genel Sekreterimiz Süleyman Alata’ya özellikle çok çok teşekkür ediyorum. Projede, 600 bin liralık destek sağlanacak. Toplamda ise 1 milyon 781 bin lira tutan bir projedir. Amacımız termal sağlıkta Pamukkale ve Karahayıt’ın çok daha iddialı bir noktaya gelmesidir. Bu nedenle böyle bir proje hazırlandı. Sağlık turizminde en az 2 hafta bazen 3 haftaya ulaşan bir tedavi süreci var. Bu süreçte tedaviye gelen yerli ve yabancı turistlerin farklı aktivitelerden yararlanması anlamında çeşitli etkinliklerde bulunmak istiyoruz. Bununla birlikte kent ormanı sağlık turizmi açısından ayrı bir önem taşıyor. İnsanlarımızın hem tedaviyi yürütmesi diğer taraftan da yürüyüş ve bisiklet yollarıyla günü değerlendirmesi ve bölgenin çok daha iyi noktaya gelmesi için bu projeyi hazırladık. Bu proje bölgedeki kent ormanı çalışmalarının 1. etabını oluşturuyor. Sadece bu projeyle kalmayacağız. Önümüzdeki yıl bunun 2. etabı için tekrar GEKA’ya başvuracağız. Dört dörtlük bir orman için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.Dört dörtlük bir proje olacağını düşünüyorum. Bu etap tamamlanınca Karahayıt’taki değişim dönüşümün daha belirgin bir noktaya geldiğini göreceğiz. Yatırımın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
KARAHAYIT’TA YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR
Karahayıt’a yönelik yatırımların ardı ardına sürdüğünü ekleyen başkan Gürlesin, “Öte yandan Karahayıt’taki çalışmalarımız farklı şekilde sürüyor. Göreve geldiğimiz günden bugüne 1 ekibimizi Karahayıt’tan hiç çıkarmadık. Ciddi anlamda 2 milyon 500 bin liralık yatırımımız oldu. Turizmi önemsiyoruz. Gelecek vadettiği için, içerisindeki birçok mineraller nedeniyle sağlık sunduğu için böyle projeler hazırlayıp desteklerimize devam edeceğiz” dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.