Karaca ''DERHAL GÖREVDEN ALINMALI!"

Karaca ''DERHAL GÖREVDEN ALINMALI!"

TBMM Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Bozkurt İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün AK Parti İl Danışma Kurulu'na katılmasına sert tepki gösterdi. Karaca, müdürün derhal görevden alınmasını istedi.

A+A-

31 Mart yerel seçimlerinde Bozkurt'ta AK Parti Belediye Başkan Adayı olan, fakat seçimi kaybedince Bozkurt İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Akif Bayar'ın, AK Parti İl Danışma Kuruluna katılması, tepkileri beraberinde getirdi.

TBMM Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, bir devlet memurunun siyasi bir partinin danışma kuruluna katılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "AKP’den 31 Mart seçimlerinde Denizli-Bozkurt ilçesinde belediye başkan adayı olup, seçimi kaybeden, ardından jet hızıyla ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Akif Bayar isimli DEVLET MEMURU AKP Denizli il danışma kurulunda arzı endam etmiş. AKP’ye bağlılığını göstermek istemiş anlaşılan." dedi.

VALİ VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ GÖREVE DAVET ETTİ 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Karaca, Bayar'ın görevden alınması gerektiğine değinerek, "Devlet memuru olarak bir siyasi partinin danışma kuruluna katılan bu zatın derhal görevden alınması gerekmektedir. Denizli Valisini, İl Milli Eğitim Müdürünü göreve davet ediyorum. Bekleyip göreceğiz. Yandaş diye korunacak mı, yoksa hukuk devletinin gereği yerine getirilecek mi?" dedi. 

CHP İL BAŞKANI HORZUM: DERHAL İSTİFA ET

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum da, Bozkurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bayar’ın AK Parti'nin İl Danışma Meclisi toplantısına katılmasına tepki gösterdi. Seçimleri kaybettikten kısa bir süre sonra ilçe milli eğitim müdürü olarak atanan Bayar'a istifa çağrısı yapan Horzum, "Senin görevinden haberin yok mu be adam? Bozkurt ilçemizde çocuklarımızın eğitiminden sorumlu kişi partinin siyasi faaliyetlerine nasıl katılır? Biz bu şahıstan eğitim alanında faydalı olmasını mı bekleyeceğiz? Yine AKP yine akıl tutulması bir olay! Milli Eğitim Müdürü ünvanlı şahıs sana söylüyorum; İstifa edeceksin, partizanlığına öyle devam edeceksin!" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum