Kanserli Hastalarla İlgili Çalışmada...

Kanserli Hastalarla İlgili Çalışmada...

Kanserli Hastalarla İlgili Çalışmada...

A+A-

İnterdisipliner Onkoloji Derneği tarafından düzenlenen Gençlerle Onkolojiye Bakış Kongresinde Denizli Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezi, kanserli hastalara yönelik yapılan 76 çalışma arasından ‘En İyi Çalışma Ödülü’ne layık görüldü.

Onkoloji alanında yaşanan gelişmeleri takip etmek ve bu gelişmelerin uygulama alanındaki etkilerini görmek adına İnterdisipliner Onkoloji Derneği tarafından Antalya’da kongre gerçekleştirildi. Kongreye “Liyofilize Toz ve Konsantre Sıvı Form Okzaliplatin Müstahzarlarının Maruziyet Süresi ve Farmakoekonomik Bakımdan Karşılaştırılması” adlı çalışmayla katılan Denizli Devlet Hastanesi 76 çalışma arasından “En İyi Çalışma” ödülüne layık görüldü.

Denizli Devlet Hastanesi Eczacısı Metin Deniz Karakoç Denizli’ye En İyi Çalışma ödülüyle dönmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi ve yaptıkları çalışmayı şu şekilde anlattı: “Kanser tedavisinde erken teşhis ve doğru tedavi planının belirlenmesi ne kadar önemli ise hastaya uygulanması düşünülen kanser ilaçların akılcı şekilde temin edilmesi ve doğru şekilde hazırlanması da aynı derecede önem arz etmektedir. Diğer taraftan toksik özellikteki bu ilaçların çevre ve çalışan sağlığına olan olumsuz etkilerini azaltacak tedbirlerin alınması ve bu planlamaların devlete asgari maliyeti olacak şekilde yapılması gerekmektedir. Bu nedenlerle Denizli Devlet Hastanesi Onkoloji merkezinde medikal onkolog arkadaşlarla birlikte kalın barsak ve rektum kanserli hastaların tedavisinde sıklıkla kullandığımız Okzaliplatin etken maddeli ilaçların hazırlama süreçlerinde meydana gelen potansiyel maruziyet süresi ve piyasadaki farklı tipteki ilaçlar arasındaki fiyat/verimlilik kriterlerini değerlendirdiğimiz bir çalışma yaptık. Kongrede çalışmamızı katılımcılara sunduk ve kongre sonunda da En İyi Çalışma Ödülüne layık görüldük. Kongre düzenleme kuruluna, kongre bilimsel kuruluna ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.