Kale MYO Artık Eksiksiz Olacak

Kale MYO Artık Eksiksiz Olacak

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Kale MYO akademisyenleri ve idari yöneticileriyle, inşası süren yeni Kale Meslek Yüksekokulu binasını gezip teknik incelemeler yaptı.

A+A-

İnşaatın yapımını üstlenmiş olan firma yetkilileryle görüşme yapan heyet, binanın teknik özellikleri ve fiziki olanakları ile alakalı bilgiler aldı. Konu hakkında açıklamalar yapan Rektör Bağ, Meslek yüksekokullarının ülkenin tarım, sanayi, turizm gibi alanlarda ara eleman açığını tamamlamış olan ve ülke ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunan bireyler yetiştirdiğinden ötürü çok önemli olduğunu, PAÜ yönetimi olarak kendilerinin de ilçelerde faaliyet gösteren meslek yüksekokullarında öğrenci yetiştirmeyi bu bakımdan önemsediklerini, elbette verilmiş olan eğitim-öğretim kalitesi ile beraber öğrencilere sunulmuş olan teknik ve teknolojik olanakların da önem taşıdığını, bu bakımdan, Kale ilçesindeki meslek yüksekokulu için yeni bir binada eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmesi ile alakalı gereken çalışmaların yakından takip edildiğini, Merkez yerleşkede de devam eden yenileme ve iyileştirme çalışmaları ile beraber ilçelerdeki okulların da yenilenme çalışmalarının öğrencilerin daha iyi koşullarda yetiştirilmesi için devam edeceğin dile getirdi.

Bu Sene Hizmete Girecek

7261 metrekarelik kapalı alanda 3 katlı olarak yapılan yeni binada; 22 derslik, 1 tane çalışma odası, 2 laboratuvar, 300 kişi kapasiteli 1 tane  konferans salonu, 250 kişi kapasiteli bir tane yemekhane, 1 tane kütüphane, 1 tane kantin olacak. İnşası süren yeni binanın 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nda hizmete gireceği bekleniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.