Kale'de Aracısız Ticaret

Kale'de Aracısız Ticaret

Denizli'ye bağlı Kale ilçesinde eski pazar yerine Kaledavaz Yöresel Ürün Pazarı’nın açıldığı öğrenildi.

A+A-

(AA) Belediye meclisi, ilçede cumartesi günleri kurulan ve yeri değiştirilmiş olan eski pazar yerine çarşamba günleri yöresel ürün pazarı açılması kararını aldı. İlçe merkezinde eski pazar yerinde bugünden itibaren açılmış olan Kaledavaz Yöresel Ürün Pazarı'nda üreticiler, aracı olmadan pazara getirdikleri ürünü tüketiciyle buluşturdu.

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, ilçede Tavas, Beyağaç, Muğla ve Karacasu'dan gelmiş olan vatandaşların da alışveriş yaptığını, senelerdir devam eden büyük bir pazar olduğunu dile getirdi.

Evden Pazara

Eski pazar yerine 2. bir pazar açmak istediklerini ifade eden Sağınç,  her çarşamba günü eski kapalı pazar yerinde üreticinin ürünlerini satacağı yöresel ürün pazarlarını açtıklarını, ürettiklerini sergilemek ve satıp ev ekonomisine katkı sağlama talebi olan herkesi pazara  davet ettiklerini, tarhanadan bulgura, biberden domatese, pekmezden nar ekşisine, turşusuna, zeytinine, zeytinyağına, nohuduna, fasulyesine, iğne oyasına, yazmasına varıncaya dek  aklınıza gelebilecek 'ben bunu yetiştiriyorum, ben bunu üretiyorum' denilebilecek ne varsa pazarda yerinin olduğunu, halkın evinizde, bahçesinde ürettiği, el emeği göz nuru işlediğiniz oyaları, el işlemelerini burada sergileyerek satabileceklerini ifade etti.

Sağınç, Kale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İlyas Barçın ve belediye meclis üyelerine desteklerinden ötürü teşekkürlerini sundu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.