Kale Atıksu Arıtma Tesisi Projesi Başladı

Kale Atıksu Arıtma Tesisi Projesi Başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Kale’ye 30 bin kişilik kapasiteye sahip Kale Merkez Atıksu Arıtma Tesisi projesini yapmaya başladı. Çevre kirliliğine engel olmada kilit rol görevi üstlenecek tesisle Kale'nin atık sularının arıtılması sağlanacak.

A+A-

Bir süre evvel Acıpayam ve Çardak'ta atık su arıtma tesisini tamamlayıp hizmete sunan  Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, bu defa da Kale'nin ihtiyaçları arasında olan atık su arıtma tesisinin inşasını başlatıyor. Toplamda inşaat alanı 25.000 metrekarelik olan tesis iki kademede şeklide inşa edilecek toplam kapasitesinin 30 bin kişilik olacağı da ifade ediliyor. Tesisisin 13 bin kişi kapasiteli ilk kademesinin günlük ortalama 2.425 metreküp, 17 bin kişilik 2. kademesininse günlük ortalama 3.172 metreküp suyu arıtacağı belirtildi.

 

Sulama suyu standartlarında artıma yapılacak

 

Betonarme biyolojik atıksu arıtma tesisi şeklinde yapılacak olan Kale Atıksu Arıtma Tesisinin atık suları sulama suyu standartlarını sağlayacak biçimde arıtacağı kaydedildi. Atık suyun fiziksel, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine maruz kaldıktan sonra bu atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmalar temizlenecek ve deşarj edilecek.

 

Hedef ihtiyaç olan tüm bölgelere arıtma tesisi

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir süre evvel Çardak ve Acıpayam ilçelerinde tamamlanan atıksu arıtma tesislerinin faaliyete geçtiğini anımsatarak, amaçlarını ihtiyaç olan tüm bölgelere arıtma tesisi yapmak olduğunu belirtti. Başkan Osman Zolan, gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak amacı ile gayret göstermeye devam ettiklerini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.