Kaldığı Yerden Devam

Kaldığı Yerden Devam

Dün dolar kurunda meydana gelen değer kayıplarının da etkisi ile satış ağırlıklı bir grafik izleyen altının gram fiyatı düşüyor. Peki çeyrek altın ve gram altında durum ne?

A+A-

Altın fiyatlarında son iki gündür düşüş yaşanıyor. Altının gram fiyatı, dün düşüş ile başlamasından sonra bugünde güne evvelki kapanışına göre % 0,3 azalış ile 189,3 liradan işlem görerek başladı. Altın uzmanları altın ile alakalı ne diyor? Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? İşte detyalar.

ALTIN UZMANI YORUMLADI

Finans Analisti İslam Memiş, İtalya’da siyasi krizin derinleşmesi İtalya devlet tahvili fiyatları ve avro/dolar paritesinde sert düşüşlere sebep olduğunu ifade ederek, Dün avro/dolar paritesi 1,1510 bandına, altının ons fiyatının 1.293 dolar düzeylerine kadar gerilediğini, İtalya'da krizin derinleşmesinin altının ons fiyatına olumlu şekilde yansısa da dolar endeksinin 95 seviyesine yükselmesinin altını baskılamaya devam ettiğini, bu nedenle altının ons fiyatında meydana gelen yükselişler 1.306,5 dolar seviyesi ile sınırlı kaldığını belirtti.

Küresel piyasalarda yükselen dolar talebinin altının gram fiyatında düşüşlerin sınırlı kalmasına yol açabileceğini de dile getiren Memiş, teknik bakımdan gram altında 188 TL’nin destek, 195 TL’nin ise direnç konumunda olduğunu vurguladı.

GRAM ALTINDA FİYAT NE OLDU?

187,80 TL

187,97 TL

ÇEYREK ALTINDA FİYAT NE OLDU?

300,48 TL

307,34 TL

CUMHURİYET ALTININDA FİYAT NE OLDU?

1.240,00 TL

1.252,00 TL

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.