Kadın Meclisi’nden Farkındalık Etkinliği

Kadın Meclisi’nden Farkındalık Etkinliği

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” çerçevesinde yaptıkları etkinlikle kanserle mücadelede erken tanının önemine dikkatler çektiler.

A+A-

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi kadınlara yönelik bilgilendirme semineri yapıldı. Kent Konseyi’nde yapılan seminere Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, ve davetliler ile kadınlar katılımda bulundu. Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Türkiye’de her 8 kadından bir tanesinin meme kanserine yakalandığını, erken tanının bu noktada çok önemli olduğunu, erken tanıyla kadınların hayatlarının kurtulabildiğini dile getirdi.

 

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin 2 seneden beri değişik etkinliklerle farkındalık meydana getirmek için çalışmalar sürdürdüğünü dile getiren Özen, 2 seneden beri bu farkındalığı her hangi bir aya sığdırmadan sunumlar ve kontroller amacı ile KETEM ile ortak çalışmalar yaptıklarını, kadınlar için farkındalığın artırılması gerektiğini ifade etti.

 

Erken tanı, hayat kurtaracak

 

Op. Dr. Özdemir ise, meme kanseri ve korunma yolları ile alakalı bilgiler verdi. Op. Dr Özdemir, erken tanıyla hastalığın tedavi edilebileceğini ifade ettiği sunumunda, Kanserin ne olduğunu, kanserin hangi ön belirtilere sahip olduğu, risk faktörlerinin neler olduğu, bu durumda nelerin yapılması gerektiği, kendi kendine muayenenin öneminin ne olduğu, nelere dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.