Kaçak üretilen içki 2 cana mal oldu!

Kaçak üretilen içki 2 cana mal oldu!

Sahte alkol kullanımı sonucunda 2 İran uyruklu vatandaşın hayatını kaybetmesi sonucunda harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, operasyon ile 6 zanlının yakalandığını belirtti.

A+A-

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, yasadışı imalathaneler ile kaçak sahte alkol üreterek bunu Denizli'de dağıtımını yapan yasal ticaretinin yapıldığı piyasada haksız rekabet oluşturan ve devletin vergi kaybına neden olan, halk sağlığına yönelik ciddi anlamda tehdit ve zararlar oluşturan her türlü kaçak alkol satışı ve imalatını yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik çalışmalarına devam etti.

 

Sahte alkol kullanımı sonucunda Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne zehirlenme vakası olarak getirilen ve hayati tehlike içerisinde olan 4 İran uyruklu şahıstan, devam eden tedavileri esnasında ölümle sonuçlanan 2 İran uyruklu vatandaşın, sahte alkolü nereden temin ettiğinin araştırılması ve bandrolsüz kaçak içki satışı yapmak isteyen şahısların tespiti, yasadışı üretim yapılan yerlerin tespiti suç ve suçluların yakalanmasına yönelik görevli ekiplerce operasyonel çalışma yürüttü.

 

Piyasaya sahte alkol üreterek satış yapmak isteyen şüpheli şahıslarla birlikte imalathane olarak kullanıldığı anlaşılan iki ayrı ikamette ve bir depoda farklı ebatlarda bidonlar içerisinde halk sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğuracağı değerlendirilen çok sayıda şişe ve bidonlar içerisinde kaçak sahte alkol bulundu.

 

​Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince imalathane şeklinde kullanılan ve sağlıksız şartlar altında üretim gerçekleştirilen bölgelerde arama yapıldı.

 

Aramalar sırasında düdüklü tencere kapaklarında yer alan tahliye aparatının sökülüp kaçak alkolün damıtılması amacı ile farklı bir düzenek oluşturulduğu ve yine anı bölgede plastik boru ile düdüklü tencereye bağlanan bir düzenek olduğu ve kaçak alkollerin açıkta bidonlar içinde sağlıksız şartlarda yasal olmayan etiket, bandrol ve şişelere huniler aracılığı ile aktarıldığı gözlemlendi.

 

Operasyon çerçevesinde söz konusu aramalarda farklı ebatlara sahip şişe, bidon ve plastik kaplar için üzerinde TAPDK'ya ait olmayan 100 civarında rakı, viski, votka etiketi ve sahte alkol üretimi için kullanılan 300 adetten oluşan üretime ait aparat ve toplamda 2 bin litre civarında sahte alkol bulunup, bunlara el konulduğu belirtildi.

 

Kaçak alkollü içkilerle alakalı olarak 6 şüphelinin yakalandığı ve şüpheliler hakkında Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet sucundan işlem gerçekleştirildiği belirtildi.

Denizli Kaçak İçki

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.