Kaçak Avcıların Korkulu Rüyası Olacak

Kaçak Avcıların Korkulu Rüyası Olacak

Su ürünleri kontrol ekipleri Işıklı Gölünde kaçak avcılara savaş açtı. Ekipler kontrollerini Drone ile göl etrafında rahat bir şekilde gerçekleştirdi.

A+A-

Ege bölgesi ve Denizli’nin en mühim tatlı su merkezlerinden olan Işıklı Gölü’nde kaçak avlanmaya karşı kontrol amaçlı drone destekli denetim yapıldı. Tarım ve Orman İlçe müdürlüğünce gerçekleştirilen kontrollerde küçük gözlü ağ ile balık avlayan avcıların ağlarına el konuldu.

Drone ile Kontrol

Alınan bilgilere göre, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı su ürünleri kontrol ekiplerince Işıklı Gölü’ne kıyısı bulunan Seraserli, Sundurlu, Beydilli, Tuğlu Mahallesi açıklarında kontrol yapıldı. Bot ve sandallar ile yapılan denetimlerin daha kontrollü olması amacı ile deneme amacıyla yapılan Drone destekli kontrollerde, göl içinde ve sazlıklarda atılan ağlar tespit edilip el konuldu.

Işıklı gölünde Jandarma ve Gıda Orman İlçe müdürlüğü ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerde 5 aylık süreçte 100 Kilometre ağın yakalandığı ifade edildi. Yakalanan küçük gözlü ağlar imha edilirken sahibi tespit edilen ağ ve kaçak av malzeme sahiplerine de para cezası uygulandı.

Kaynak: (ÇHA) - Yeşil Çivril Haber

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.