İzmir'de Feci Kaza! 22 Kişi Öldü

İzmir'de Feci Kaza! 22 Kişi Öldü

İzmir ilinde kasasında Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmeyi planlamış olan yabancı uyruklu göçmenlerin olduğu kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkıp, dere yatağına uçtu.

A+A-

Kamyonun ters döndüğü feci kaza sonucunda, 22 göçmen öldü, içlerinde sürücünün de bulunduğu 13 kişi ise yaralandı.

Katliam gibi kazanın, saat 08.00 sularında, İzmir iline bağlı olan Gaziemir ilçesinde, Adnan Menderes Havalimanı civarlarında gerçekleşti.

Ege kıyısından tekne ile Yunanistan’ın Samos Adası’na geçmek için insan tacirleri ile anlaştıkları ifade edilen yabancı kökenli göçmenlerin kasasında olduğu kamyon, Menderes ilçesi yönüne doğru ilerlerken, virajı alamadı. Savrulan kamyon, karşı taraftan bariyeri de aşıp, Değirmençayı Deresi yatağına uçarak, ters döndü. Kasadaki, aralarında kadın ve çocukların da olduğu göçmenlerin bazıları etrafa savruldu, bazıları da kamyonun altında kaldı.

Korkunç Manzara

Haber edilmesi ile kaza yerine pek çok sağlık, arama- kurtarma ekibi gönderildi. Kaza yerine geldiklerinde korkunç manzarayı gören ekipler, 22 kişinin feci şekilde can verdiklerini tespit etti. Ağır bir şekilde yaralı olan 5 kişi ise ambulanslar ile hastanelere gönderildi . Yaralıların arasında kamyonun sürücüsünün de olduğu ifade edildi. Kamyon şoförünün, tedavisinden sonra ifadesinin alınacağı, olay ile alakalı soruşturmanın buna göre devam ettirileceği dile getirildi.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.