İyi Parti'nin MDK ve GİK Listesi Belli Oldu

İyi Parti'nin MDK ve GİK Listesi Belli Oldu

İyi Parti'nin MDK ve GİK Listesi Belli Oldu

A+A-

Meral Akşener, oy birliği ile İyi Parti'nin Kurucu Genel Başkanı seçildi. Genel Başkan'ın seçilmesinin ardından GİK ve MDK üyeleri de belirlendi.

Aylardır merakla beklenen parti bugün Ankara’da kuruldu. Meral Akşener’in kurucu genel başkanı olacağı siyasi oluşumun adı İyi Parti olarak açıklandı.

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi toplantı salonunda Akşener tarafından ilan edilen yeni partide bundan sonraki sürecin de yoğun bir şekilde devam edeceği öğrenildi.

AKŞENER GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

Bilkent Otel’de yapılan toplantıda, kurucular kurulu genel başkan olarak oybirliği ile Meral Akşener’i seçti. Akşener parti tüzüğüne göre “kurucu genel başkan” sıfatını alırken, ilk dönem hariç 3 dönem genel başkan seçilebilecek. Parti tüzüğündeki 3 dönem kuralının genel başkan için de konulması dikkat çekiyor.

GENEL İDARE KURULU VE MERKEZ DİSİPLİN KURULU BELİRLENDİ

İyi Parti’de Meral Akşener'in Genel Başkan seçilmesinin ardından Genel İdare Kurulu (GİK) 60, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) da açıklandı.

İşte GİK ve MDK'da yer alan o isimler:



DİVAN YARIN BELİRLENECEK

Partinin genel başkandan sonra en üst yönetim kadrosu olan parti divanı ise yarın belirlenecek. Akşener tarafından oluşturulacak divanda Koray Aydın, Ümit Özdağ, Nuri Okutan gibi isimlerin olmasın kesin gözüyle bakılıyor.

Divanın belirlenmesinin ardından genel başkan, divan üyeleri, GİK ve MDK partinin kurucular kurulu Anıtkabir’e gidecek. Mustafa Kemal Atatürk’ü mezarı başında saygı duruşunda bulunup çelenk bırakacak olan İyi Parti yöneticilerinin çıkışta basına açıklama yapacakları öğrenildi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.