İttifakı Kucaklayacak Bir Aday

İttifakı Kucaklayacak Bir Aday

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, CHP’nin Denizli’de İyi Parti’nin adayını desteklemesi kararı ile alakalı bir açıklama yaptı.

A+A-

Akgün açıklamasında, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın ittifak yapacakları CHP'nin de kucaklayacağı bir isim olacağını ifade etti.

 

Mart 2019 Yerel seçimlerde CHP ile İYİ Parti arasında yapılacak ittifakta son nokta dün akşam saatlerinde iki partinin liderlerince konuldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir araya gelerek 21 büyükşehir belediyesi için anlaştı. Mutabakat sağlanmış olan illerden birisi de Denizli oldu. Buna göre, CHP, Denizli'de Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarmayacak ve İYİ Parti'nin adayını destekleyecek.

 

Bu ittifak ile alakalı değerlendirme yapana İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, "İttifak 21 büyükşehir belediyesini kapsıyor. İki genel başkan da ciddi ve özverili bir çalışma ile ittifak için iradelerini ortaya koydu. Sürecin devam çıkarılacak adayla gelecektir. Böyle bir ittifaka ihtiyaç vardı. Çünkü Türkiye hak, hukuk ve adaleti özledi" dedi.

 İlçe Adayları İçin İttifak Kararını Bekledik

"İYİ Parti'de Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunan oldu mu?" sorusuna ise Akgün, "Biz şu ana kadar sadece Çivril'de İbrahim Çorbacıoğlu'nun ve Bozkurt'ta Zafer Kocaman'ın adaylıklarını açıkladık. Diğer adayların açıklanmasını ittifak görüşmeleri nedeniyle yapmadık. Büyükşehir'de adayımız herkesin kucaklayacağı, sadece İYİ Partilileri değil, ittifak yapacağımız partiyi de kucaklayan bir isim olacaktır" yanıtını verdi.

 

Kaynak: d20haber

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.