İstiyorsanız İşte Cevabı...

İstiyorsanız İşte Cevabı...

İstiyorsanız İşte Cevabı...

A+A-

Diş çürümesinin önüne geçecek doğal yöntemler

Evde diş çürükleriyle başa çıkmanın yöntemlerini aktarıyoruz.

Dişlerin sağlamlığı,vücut sağlığınla doğrudan orantılıdır.Dişleriniz ne kadar çürükse sağlığınız da bir o kadar tehlikededir.Yani çürükler sadece görüntü bozmaktan ibaret değildir.

Diş Çürümesinin sebepleri:

  • Vitamin eksikliği,Çürümeler genelde A ve D vitamininin Eksikliğinde meydana gelir.

  • Mineral eksikliği

  • Paketlenmiş ve işlenmiş ürünlerin sıklıkla tüketimi

Fitik asit oranı yüksek besinler tüketmek.Fitik asite sahip gıdalar;baklagiller ve sert kabuklu yiyeceklerde mevcuttur.Bu asidin oranını azaltmak için gıdaları birkaç saat önceden limonlu su veya sirkede bekletmenizde fayda var.

Çürüklerin sebeplerini,çürüğe yol açanların neler olduğunu belirledik. Bu 4 kuralla bile çürükleri engellemeyi başarabilirsiniz.Tabii düzenli diş fırçalamayı da ihmal etmemek gerekiyor.

Şimdi oluşan çürükle,doğal yollarla nasıl baş edebileceğimize bir bakalım.

İlk düşmanımız :Şeker!

Küçüklükten beri öğrendiğimiz şey şeker tüketiminin dişlere zarar verdiği.Ağız sağlığını tehlikeye sokan bakteriler şeker sayesinde beslenerek çürüklerin oluşumuna neden olur.Aynı zamanda Şekerin fazla asidik oluşu da diş minerallerini yok eder.

Hindistan cevizi yağının dişlerimize etkisi

Hindistan cevizi yağıyla 20 dakika boyunca dişlerinizi temizleyin.Bu yöntem sayesinde diş eti iltihabından kurtulmanız mümkün.Dilerseniz diş macununun içerisine bir miktar Hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz.

Yeşil yapraklı sebzeler tüketmeye özen gösterin

Yeşil yapraklı sebzeler ,avakado veya Hindistan cevizi gibi gıdalar tüketmeye özen gösterin.Bahsettiğimiz yiyecekler yağda çözünebilen vitamin ve mineraller içerir.Bu vitaminler ise çürük oluşumuna kalkan oluşturur.

Diş macunu seçimine dikkat!

Flörür içermeyen diş macunları kullanın.Tartışmalı bir madde olan Flörür,az kullanıldığında diş çürüklerini önler.Hatta bazı ülkelerde şebeke suyuna bile katılmıştır.Fakat bazı ülkelerde ise flörür tamamen yasaktır.Yapılan araştırmalar sonucu yüksek flörür kullanımı üreme sistemine,erken ergenliğe,troid hormanlarının dengesiz çalışmasına sebep olabilir.Çocukların diş macununu yutma olasılığı düşünüldüğünde,flörür tüketimi bir hayli zararlı hale gelebilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.