İstihdam Teşviki Projesinde Sona Gelindi

İstihdam Teşviki Projesinde Sona Gelindi

İstihdam Teşviki Projesinde Sona Gelindi

A+A-

Denizli Sanayi Odası tarafından yürütülen, Pamukkale Üniversitesi’nin de ortak olduğu T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonu – Kayıtlı İstihdamın Teşviki-2 Hibe Programı kapsamında uygulanan “Denizli'de Kayıtlı İstihdamın Teşviki İçin Güçlü Diyalog ve Yenilikçi Yaklaşım Projesi” kapanış toplantısı 24 Ağustos 2017 Perşembe günü Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

 

Proje kamu spotunun gösterimi ile başlayan toplantının, açılış konuşmasını yapan Denizli Sanayi Odası Projeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yavuzçehre,“Denizli, lokomotif sektörü olan tekstil sayesinde bugün benzer kentlere göre çok daha fazla çalışanı olan ve özellikle kadın istihdamı konusunda her zaman ilk 3’te yer alan bir ilimizdir. Denizli’nin bu konumuna gelmesinde herhangi bir devlet katkısının olmadığı her zaman biz işadamları tarafından dile getirilmiş ve bölgesel teşvik sistemi eleştirilmiştir. Son zamanlarda Devlet tarafından verilen istihdam teşviklerinde ise bölgeler önemli bir kriter olmaktan çıkmış; yeni istihdam sağlamak ktriteri ön sıralara yerleşmiştir. Bu nedenle biz bu proje kapsamında istihdam teşviklerini ön plana çıkararak kayıtlı istihdamı bu yönüyle desteklemek istedik. ”dedi.  

 

İstihdam teşviklerini, kayıtlı istihdam sağlayarak hem işçisinin geleceğini hem de ülkesinin refahını düşünen dürüst sanayicilerle diğerleri arasındaki farkı kapatmaya yönelik bir silah olarak gördük diyen Yavuzçehre, “Bu düşünceden de yola çıkarak projemizi 2 eksen üzerine oturttuk: bunlardan birincisi ‘Güçlü diyalog’ ikincisi ‘ Yenilikçi yaklaşım’. Bize bu projenin yürütülmesinde destek veren ve kurumlar arasında güçlü bir diyalog kurulmasına öncülük eden paydaşlarımıza da çok teşekkür ederiz. Proje sayesinde geliştirilen takım ruhu umuyoruz ki hiç bozulmaz ve kurumlar arası işbirliği her geçen gün daha da güçlenerek devam eder.” diye konuştu.

 

Pamukkale Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya; Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Yüksek İstişare Kurulu ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bakan Danışmanı Ahmet Açıkgöz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç, Pamukkale Üniversitesinden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karadeniz gibi ülke çapında konusunda en yetkin isimler konuşmacı olarak yer aldı.

 

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.