İşte YKS 2018 sınavının yeni tarihi!

İşte YKS 2018 sınavının yeni tarihi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim tarihini açıklamasının ardından öğrencilerin YKS sınavının tarihi ile beklediği haber YÖK'ten geldi.

A+A-

Erken seçim kararı sonrasında bir son dakika açıklaması da YÖK'ten geldi. YKS sınavının erken seçim tarihi ile çakışmasının ardından YÖK'ten gelen açıklama öğrencilerin heyecanını az da olsa bastırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrasında erken seçim tarihinin 24 Haziran 2018 Pazar olarak açıklanması ile YKS sınavına girecek olan öğrenciler meraklı bir bekleyiş içerisine girmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştetepe'den yaptığı son dakika açıklamasında erken seçim tarihinin 24 Haziran olduğunu söyledi.

Ancak 24 Haziran Pazar günü yapılacak olan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) öğrenciler ve velilerin kafalarının karışmasına neden oldu.

YKS 2018 Ne Zaman?

YÖK tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Üniversite giriş sınavında ilk oturum 23 Haziran Cumartesi, ikinci oturum ise 24 Haziran Pazar gününde gerçekleştirilecekti. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapılacağı belirtildi.

Bu bağlamda YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 1 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.