İstanbul sanayicisinin gözü İzmir’de

İstanbul sanayicisinin gözü İzmir’de

Torbalı'da gerçekleşen BASBAŞ Yatırım Olanakları Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, "İstanbul-İzmir...

A+A-
Torbalı'da gerçekleşen BASBAŞ Yatırım Olanakları Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, "İstanbul-İzmir otobanın faaliyete geçmesi ile İstanbul sanayicisi İzmir'e yöneliyor. Fakat İzmir'de planlı sanayi alanı sıkıntısı var" dedi.

TTO, Bergama'da kurulan Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin yatırım imkanlarının ve yatırımcılara sunulan fırsatların anlatıldığı bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. ESBAŞ CEO'su Dr. Faruk Güler ve ESBAŞ Genel Müdürü Yusuf Kılınç'ın konuşma gerçekleştirdiği toplantıda; bölgedeki sanayi sektörünün büyüme potansiyeli ve yeni yatırım fırsatları masaya yatırıldı. 2.5 milyon metrekare alana sahip olan Batı Anadolu Serbest Bölgesi tam kapasiteye ulaştığında 20 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayabilme, yıllık 4 milyar doların üzerinde ticaret hacmi oluşturma ve 2 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirme kapasitesi ile İzmir'in önemli sanayi merkezlerinden biri olacak.

Doğru lokasyon Torbalı

Toplantının açılış konuşması yapan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, sanayicilerin beklentilerine vurgu yaptı. Olgun, "2023 yılı yılsonu anketinde sanayicilerimizin bizden iki beklentisi var. Birincisi; yetişmiş kalifiyeli eleman. İkincisi ise; fabrika yapacak arazi. Biz bu ikisini de bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. 2 tane Organize Sanayi Bölgemizin ikisi de dolu. Bugün yeni bir OSB alanı kurulsun bir haftada yerlerin hepsi tahsis edilir. İzmir'in yeni sanayi alanları oluşturması lazım. Bunun için en uygun lokasyon Torbalı. İstanbul-İzmir Otobanının faaliyete geçmesi ile İstanbul sanayicisi İzmir'e yatırım yapmak istiyor ama sanayi alanı sıkıntısı var. İzmir'de yeni sanayi alanı oluşturmak için en doğru yer Torbalı. Havaalanına 25 kilometre yakınlıkta, otoyol ve otoban bağlantısı ilçemizin içinden geçiyor. Tren yolu ve raylı sistem mevcut. Limana 45 kilometre yakınlıktayız" dedi.

23 yıl sonra bir ilk

BASBAŞ'ın, ESBAŞ'ın Türkiye'ye verdiği katkının devamı niteliğinde olacağını dile getiren Güler, "Serbest bölgeler ihracatı artırmayı, döviz getirmeyi ve teknoloji transferiyle şirketlerin bilgi birikimini artırmayı hedefliyor. Teşvikler sadece yabancı yatırımcıya değil, yerli yatırımcıya da veriliyor. Serbest bölgelerde sunulan teşvikler oldukça cazip. İhracat yaparsanız vergilerde büyük indirimler ve istihdam avantajları var. Türkiye'nin diğer bölgelerine kıyasla burada çok daha avantajlı teşvikler veriliyor. BASBAŞ, aynı zamanda altyapı, su, elektrik, internet gibi hizmetleri de içerir. İhtiyacınız olan her şey mevcut. Böylece, yatırım yapmak için ekstra masraflarla uğraşmazsınız. BASBAŞ'la yola çıkarken ESBAŞ kadar faydalı olsun diye yola çıktık. Batı Anadolu Serbest Bölgesi, Türkiye'de 23 yıl sonra ilk defa faaliyete geçen serbest bölge olacak" diye konuştu.

IHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.