İşsizliğin Panzehiri, Mesleki Eğitimden Geçiyor

İşsizliğin Panzehiri, Mesleki Eğitimden Geçiyor

İşsizliğin Panzehiri, Mesleki Eğitimden Geçiyor

A+A-

MAKSİAD Başkanı Mehmet SARI, Ağustos ayı işsizlik rakamlarını değerlendirdi. Başkan Sarı, “İşsizlik imalat ve makine sektöründe yer alanlara uğramıyor. Bu rakamlar, ülkemizdeki teknik ve mesleki eğitim alanların dışında genel ve Anadolu Liselerinden mezun gençlerimizin, meslek edinememesinin doğal sonucudur” dedi.

Makina Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, Ağustos ayı işsizlik rakamlarını değerlendirdiği açıklamasında, “Ülkemizde 2011’den sonra ilk kez bu yıl düşüş yaşayan işsizlik oranı verilerinin temmuz-ağustos dönemindeki tarihi seyrine bakıldığında genel olarak artış umarım tekrarlanmaz. Soyut rakamlar bir yana, ülkemizdeki işsizlik oranlarının yüksek olmasının nedenlerinden olan nitelikli, mesleki ve teknik eğitim almamış, meslek liselerinden, Mühendislik fakültelerinden mezun olmayan,  genel ve Anadolu Liselerinden mezun gençlerimizin büyük çoğunlukta olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Meslek Liselerinden mezun olan gençlerimiz bugün, İmalat ve makine sanayinde hızlı bir şekilde istihdam ağına katılıp, iş bulabiliyor. Hem de cazip ücretler ve iyi şartlar altında uzun yıllar çalışabiliyor. Maalesef genel ve Anadolu Liseleri’nden mezun gençlerimiz, istihdam olanağı olmayan üniversitelerin bölümlerinden mezun gençlerimiz, ülkemizdeki işsizliğin en önemli nedenleri arasındadır. Bu vesileyle bir kez daha dile getirmek isterim ki; anne-babalar, çocuklarının meslek seçimi ve yönlendirmelerinde; geleceğin mesleklerini gözden geçirsin. Bilgiye, bilime ve tekniğe sahip olan mesleklerin değeri her geçen gün daha artacaktır. Meslek Liselerini tercih eden çocuklarımız, birer meslek sahibi olup, yarınlarında üreterek, çok daha hayırlı bir evlat olup, ailelerine ve milletimize son derece faydalı olacaktır. “ dedi.

 

MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SARI, yerel medya temsilcilerine de sitem ederek, “İşsizlik haberlerini okuyoruz, izliyoruz. Kullanılan görsel ve görüntüler genellikle ya kaynakçı, ya tornacı ya da sanayi de atelyesinde çalışan emekçilerin iş hayatından kesitler yer alıyor. Sizlerden ricamız, bu sektörlerde tam tersine işsizlik yer almamaktadır. Bu tarz olumsuz haberleri bizlerin görüntülerini kullanarak halka duyurmanız, bilinçli yayın anlayışınıza uymadığı kanaatindeyim. Sizlerin de desteği ve doğru yönlendirmeleriyle, mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızı hak ettiği değere ulaşacağı kanatindeyim.” Diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.