İş Kazalarında Denizli Kaçıncı Sırada?

İş Kazalarında Denizli Kaçıncı Sırada?

İş Kazalarında Denizli Kaçıncı Sırada?

A+A-

Denizli’de 6 kişi iş cinayetinde hayatını kaybetti. Denizli 6 işçi ölümüyle Ağustos ayı iş cinayetinde iller sıralamasında 9.sırada yer aldı

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) raporuna göre, Ağustos ayında en az 217, yılın ilk sekiz ayında ise en az 1338 işçi,  iş kazasında hayatını kaybetti.

İSİG'in raporuna göre 2017 yılının ilk sekiz ayında yaşanan iş cinayetleri şöyle:

Ocak ayında en az 161 işçi, Şubat ayında en az 133 işçi, Mart ayında en az 152 işçi, Nisan ayında en az 151 işçi, Mayıs ayında en az 147 işçi, Haziran ayında en az 170 işçi, Temmuz ayında en az 207 işçi,

Ağustos ayında ise en az 217 işçi yaşamını yitirdi…

 

2017 yılının ilk 8 ayında iş cinayetleri sonucu en az bin 338 işçi, yaşamını yitirdi.

Ağustos ayında yaşamını yitiren 217 emekçinin 179’u işçi, memur statüsünde çalışan ücretlilerden; 29’u çiftçilerden/küçük toprak sahiplerinden ve 9’u esnaflardan olmak üzere 38’i kendi nam ve hesabına çalışanlardan oluşuyor.

En Yüksek Neden Servis Kazası

Ağustos ayında iş cinayetlerinin nedenleri ve ölüm sayıları şöyle;

Trafik, servis kazası nedeniyle 64 işçi; yüksekten düşme nedeniyle 35 işçi; ezilme, göçük nedeniyle 22 işçi; elektrik çarpması nedeniyle 20 işçi; şiddet nedeniyle 20 işçi; kalp krizi, beyin kanaması nedeniyle 16 işçi; zehirlenme, boğulma nedeniyle 10 işçi; intihar nedeniyle 9 işçi; patlama, yanma nedeniyle 6 işçi; nesne çarpması, düşmesi nedeniyle 5 işçi; kesilme, kopma nedeniyle 1 işçi ve diğer nedenlerden dolayı 9 işçi yaşamını yitirdi.

En Çok Ölüm İstanbul ve Sakarya'da

İş cinayetinde en çok ölüm İstanbul, Sakarya, İzmir, Adana, Manisa, Ankara, Antalya, Malatya, Denizli, Kocaeli illerinde yaşandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.