İş Adamından Büyük Vefa

İş Adamından Büyük Vefa

İş Adamından Büyük Vefa

A+A-

İstanbul’da faaliyet gösteren Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, 46 yıl önce mezun olduğu ilkokulu, 1 milyon 100 bin TL harcayarak modern bir kolej haline getirdi. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Hayırseverimiz Çal’a Fen Lisesi’de yapacak” müjdesini verdi.

Hançalar Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, önceki yıllarda ilkokul olarak hizmet veriyordu. Eski okuldan 46 yıl önce aslen Hançalarlı olan Salih Kuzu mezun oldu. Geçen eğitim öğretim sezonu tamamlandı, işadamı Kuzu, kötü fiziki koşullarda eğitim veren okuluna kazmayı vurdu. Sosyal ve spor tesisleri, Bilişim Teknolojisi Sınıfı, modern kütüphane, oyun alanlarının bulunduğu okul için işadamı Kuzu 1 milyon 100 bin TL harcadı.

OKULUN AÇILIŞI YAPILDI

Okulun açılışı törenle yapıldı. Törene Vali Hasan Karahan, Kaymakam Yusuf Durani Dinç, Belediye Başkanı Fethi Akcan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Büyükşehir Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci ile çok sayıda davetli katıldı.

Azılış töreninde konuşan hayırsever Salih Kuzu, “Eğitimde kalite artmalı, çıta yükselmeli. Eğitime hizmeti vatan borcu olarak görüyorum. Vatana yapılacak en büyük hizmet eğitime yapılan katkıdır. İslam coğrafyasından medeniyet öğrenen batının biz bugün medeniyet adına peşine düştük, yetişmeye çalışıyoruz. 2.Dünya Savaşı’nı kaybedten Almanya ve Japonya, eğitimli insanları sayesine toparlandı ve dünya devleri oldu. Biz savaşa girmedik ama onların gerisinde kaldık. Yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız var. Bunu da eğitimle başarabiliriz” diye konuştu.

AKCAN MÜJDEYİ VERDİ

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Salih Kuzu’nun Çal ilçe merkezine Fen Lisesi yaptıracağı müjdesini verdi, “Başta eğitim olmak üzere sportif ve kültürel çalışmalarımıza her zaman destekte bulunan Salih Kuzu abime hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Yakın da Salih Kuzu Fen Lisesi’nin de temeli atılacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesildi. Vali Karahan, işadamı Kuzu’ya plaket verdi.

TENİS KORTUNUN AÇILIŞI DA YAPILDI

İşadamı Salih Kuzu’nun Çal Belediyesi’ne kazandırdığı tenis kortunun açılışı da yapıldı. Açılış kurdalasını protokol üyeleri kesti. İşadamı Kuzu, tenis kortu için 150 bin TL bağışladı. Başkan Akcan, Kuzu’ya teşekkür etti, “Çal’da tenis sporu yapan insan sayımız yakında artacak. Özellikle bayanları tenis sporu yapmaya davet ediyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.