Instagram’dan Büyük Hata

Instagram’dan Büyük Hata

Instagram'a kısa bir zaman evvel gelen soru sorma özelliği ile alakalı kullanıcıları hayal kırıklığına uğratan kritik bir nokta meydana çıktı.

A+A-

Dünyanın en popüler sosyal ağları arasında olan Instagram'a önceki günlerde gelmiş olan yeni özellik ile "Hikayeler" üstünden soru sorma özelliği gelmişti. 1 milyar civarında kullanıcısı olan popüler sosyal ağa gelen bu yeniliğin günlük ortalama 400 bin civarında bir kullanıcı tarafından kullanıldığı dile getirildi. Son güncelleme ile gelmiş olan "soru sorma" özelliği ile kullanıcılar hikayesinden takipçilerinin sorularını alarak, onlara cevap verebiliyorlar. Buna karşı kısa zamanda popüler olan özellik ile alakalı çok önemli bir nokta ortaya çıktı.

 Tam Anonim Değil !

Bu tarz soru sorma özelliği bulunan uygulamalarda genel özellik olarak soruyu soran kişilerin anonim yani gizli olması gerekiyor. Fakat Instagram'a gelen "sorular" özelliğinde takipçiler soru soran kişiyi göremese bile soruyu almış olan kullanıcı, soruyu hangi takipçinin gönderdiğini görebilmekte. Yani anonim sanılan bu özelliğin aslında tam olarak anonim olmadığın meydana çıktı. Soruyu alan kullanıcı, soruyu soran takipçinin ismini ve resmini görüyor.

Kullanıcıları Üzdü

Son güncelleme ile gelmiş olan bu özelliğin bu sorunu sebebi ile zor durumda kalan kullanıcılar Twitter üstünden bu konu ile alakalı paylaşımlarda bulundular. Bir kullanıcı bu konu ile alakalı "Instagram'ın "sorular" şeyi neden anonim değil. Yaptığımdan sonra okulda yüzümü gösteremeyeceğim." Paylaşımını yaptı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.