İngiliz gazetesinden çarpıcı iddia

İngiliz gazetesinden çarpıcı iddia

İngiltere'de yayınlanan Daily Telegraph gazetesi, PKK'nın ABD ile dolaylı kanallar aracılığıyla gizlice görüştüğünü yazdı.

A+A-

Daily Telegraph gazetesinin, 'PKK Türkiye'yle çatışmaları bitirmek için ABD'yle gizlice görüşüyor' başlığını taşıyan haberinde, PKK'nın ABD'nin arabuluculuğuna sıcak baktığı belirtildi.

PKK liderlerinden Cemil Bayık'la yaptığı röportaja yer veren gazete, Bayık'ın "Mesajlar gidip geliyor, toplantılar yapılıyor, mektuplaşmalar var. Bu ilişkinin gelişmesi de olası" sözlerine yer verdi.

Bayık'ın "ABD'nin Türkiye ile aramızda arabuluculuk yapması gerektiği çağrımı yineliyorum. Bize bir garanti verirlerse üzerimize düşen rolü yerine getiririz. Ancak bir garanti verilmezse tek taraflı adım da atamayız” sözlerine yer veren gazete, Ankara ve PKK arasındaki çatışmaların yeniden başlamasıyla birlikte Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı mücadelenin daha da zor bir hale geldiği, bugüne kadar IŞİD'e karşı en etkin güçlerden birisinin Kürtler olduğunu belirtti.

Gazete, Türkiye'nin hava harekatları ile PKK'nın saldırıları konusunda çatışmaların sonlandırılması için ABD'nin rol üstlenebileceği konusunun kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, Bayık'ın gerilimin tırmanması konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı suçladığının ifade etti. Haberde Bayık'ın, "Erdoğan Türkiye'deki krizi derinleştiriyor ama aynı zamanda Orta Doğu'daki krizi de derinleştiriyor" sözlerine de yer verildi.

Bayık'ın ABD'ye yönelik yorumlarına da yer veren gazete, Bayık’ın, ABD’nin Türkiye'nin politikalarını desteklemeye devam ederse Kürtleri kaybetmesi olasılığının büyük olduğu, ABD Kürtleri kaybederse, IŞİD'i yenilgiye uğratmasının da zor olacağı sözlerini aktardı.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.