İmzalar Atıldı, Süreç Başladı

İmzalar Atıldı, Süreç Başladı

Denizli’de 2015 senesinden beri organize edilmekte olan Genç Mucitler Yarışmasının 4.sü için adım atıldı.

A+A-

Denizli ve Türkiye’nin inovasyon yolculuğunda çocukların ve gençlerin katıksız fikirlerinden iş dünyasının faydalanması ve gençlere gerekli destekleri sunmak amacıyla, 2015 yılından bu yana düzenlenmekte olan Genç Mucitler Yarışmasının 4.sü için start verildi

Denizli Valisi Hasan Karahan’ın himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli İhracatçılar Birliği işbirliğinde 4. Genç Mucitler Yarışmasının protokol imza töreni 03 Ocak 2019 tarihinde Denizli İhracatçılar Birliği’nde gerçekleştirildi.

DENİB ve İnovasyon

Ülkelerin inovasyon performansı ile ilgili düzenli olarak Dünya Fikri Haklar Örgütü (WIPO) tarafından yayınlanan rapora göre; Türkiye, Küresel İnovasyon Endeksinde 126 ülke içinde ilk 50 ülke arasında yer almaktadır. Bu sayıları yukarılara çekebilmek için DENİB olarak 2012 yılından beri düzenlediğimiz Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmaları ile tasarım ve inovasyonun önemi için gerek Denizlili firmalarda gerekse tüm Türkiye' de farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz.

Geçtiğimiz yıl 1000’in üzerinde başvuru aldığımız yarışmada, bu yıl da yüksek katılım bekliyoruz. Yarışmaya katılacak öğrencilere DENİB olarak “Sınırsız İnovasyon ile Potansiyelinizin Sınırlarını Zorlayın” diyoruz.

Ödüller

Her sene olduğu gibi bu sene de öğretmenlerimizi unutmadık. Dereceye giren öğrencileri yarışma sürecinde destekleyen öğretmenlerine de çeşitli ödüllerimiz olacak. Ayrıca bu sene Lise Kategorisinde 1. olan öğrenci ve öğretmeninin, Messe Frankfurt firmasının sponsorluğunda, Kasım ayında Frankfurt’da düzenlenen FORMNEXT – İleri Üretim Teknolojileri Fuarına katılımları sağlanacaktır.

Genç Mucitler Yarışması

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, İnovasyonu bir yaşam biçimi, kültür haline getirmek ve bu yaşam biçimini geleceğimiz olan çocuklarda ve gençlerde erken yaşlarda tesis etmenin önemli bir görev olduğunu belirterek,

“Sermayenin üstünlüğüne dayalı dönem yerini beşeri sermayenin önemine bırakmıştır. Ne kadar üretirsek o kadar büyüyeceğiz. Ülke olarak hedeflerimize ulaşmamız ancak katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ile mümkündür” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.