İmza İçin İlk Gün Rekor Başvuru

İmza İçin İlk Gün Rekor Başvuru

İmza için Pamukkale İlçe nufusuna kayıtlı olanlar Albayrak Meydanında bulunan Geleneksel Türk Sporları Kompleksinde, Merkezefendi İlçesi nufusuna kayıtlı olanlar ise Adliye parkının karşısında bulunan Merkezefendi İlçe Seçim Kurulunda (eski Biremek Fabrik

A+A-

2017 16 Nisanda yapılan referandum da yeni yasaya göre cumhurbaşkanı nasıl seçileceği konusunda çıkan yasaya göre mecliste gurubu bulunan partiler cumhurbaşkanı adayı gösterebileceği gibi,seçmen olan vatandaşlardan da 100.00 imza toplayabilen kişilerinde Türkiye Cumhuriyeti yeni yasasına göre,Cumhurbaşkanı aday adayı olabilir.

Meral Akşener’in önderliğinde kurulan İYİ Partinin yetkili organlarınca alınan kararla Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı adayları olarak ilan etmişlerdi. 24 Haziran 2018’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde başlayan süreç ile İYİ Parti teşkilatlarının başlattıkları kampanya Denizlide de bu sabah erken saatlerin de Pamukkale İlçe Seçim Kurulu ile,Merkezefendi İlçe Seçim Kurulu önlerinde Meral Akşener için İmza vermek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün ile Pamukkle İlçe Başkanı Av. Adem Süpçin,DP İl başkanı Aşkın Çelik ve Merkezefendi İlçe Başkanı Hakan Demirci de hazır bulundular. İYİ Paritiden ve DP'den aday adayı olanlarıda bulunduğu belirtildi.

Partili Partisiz vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imza verme kampanyasının başlangıcında bir basın açıklaması yapan Denizli İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün yaptığı açıklamada;

‘’Değerli vatandaşlarımız ve kıymetli basın mensupları hepinizin malumu üzere Ülkemiz bir erken seçime gidiyor. Bu aslında bir erken seçim değil baskın bir seçimdir. 6 Ay önce kurulan partimizi seçime sokmamak için,her türlü tezgah kurulmuş,bütün engellemeler yapılmış anti demokratik olan zihniyetin kurduğu tuzaklar bozulmuştur. Bu tuzağı sizler bozdunuz,Türk Milleti bu tuzağı bozdu ve partimiz daha doğrusu sizlerin partisi 24 Haziranda seçime giriyor. 25 Haziran 2018’de Türkiye İlk cumhurbaşkanı ile tanışacak. Rabbim hepimizi önünde hesap verirken yüzü ak çıkanlardan eylesin. Hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Pamukkale İlçe nufusuna kayıtlı olanlar Albayrak Meydanında bulunan Geleneksel Türk Sporları Kompleksinde, Merkezefendi İlçesi nufusuna kayıtlı olanlar ise Adliye parkının karşısında bulunan Merkezefendi İlçe Seçim Kurulunda (eski Biremek Fabrikası) imzalarını vermeye başladılar.

Vatandaşların yoğun ilgisi ile devam eden imza verme işlemi son alınan bilgiye göre Türkiye genelinde yarışa katılan cumhurbaşkanı adayları için saat 12.40 itibari ile 85.502 ulaştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.