İlk Sene 180 Bin Öğretmen Ataması

İlk Sene 180 Bin Öğretmen Ataması

CHP Denizli Milletvekili ve 27. Dönem Adayı Kazım Arslan ve Türkiye'nin en genç milletvekili adayları arasında olan Bilgehan Burgul, çalışmalarına PAÜ’lü öğrenci ve akademisyenlerin, öğretmenlerin uğrak yeri olan yerlerde devam etti.

A+A-

Ziyaretlere Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu ve yönetimi, İlçe Gençlik Kolu Başkanı Numan Bozca ve yönetimi, İl yönetim kurulu üyesi Ahmet Çon da katılımda bulundu.

CHP'nin eğitimciye vermiş olduğu değeri seçim bildirgesindeki vaatler ile ifade eden Kazım Arslan'ın nitelikli eğitimin, anahtarının öğretmenler olacağını, uzun süredir eğreti ve bozuk giden bir düzeninin olduğunu ve bu düzeni değiştireceklerini, iktidarın ceketin ilk düğmesini senelerce yanlış iliklediğini, her işin başı olan eğitimi çökerttiklerini, sonra da her şeyin arkadan geldiğini, kendilerinin, o düğmeyi doğru iliklemek için en başta öğretmenlerin haklarını güvenceye kavuşturacaklarını ve onların çalışma ortamlarını ve yaşam koşullarını  düzelteceklerini belirtti.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU ÇIKARACAĞIZ

Öğretmenliği Cumhuriyetin ilk senelerinde olduğu gibi en saygın mesleklerden biri haline getireceklerini belirten Arslan, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu en kısa zamanda çıkaracaklarını, öğretmen yetiştirme, ilk atama, yer değiştirme, görevde yükselme, liyakat, mali ve sosyal haklar gibi öğretmenlik ile alakalı tüm konuların bu kanun kapsamında çözüme kavuşturacaklarını dile getirdi. 

İLK ETAPTA 180 BİN ÖĞRETMENİ ATAYACAĞIZ

Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verip, tüm öğretmenlerin kadrolu atanmasını sağlayacaklarını ve tüm okulları açacaklarını vurgulayan Arslan,  bu kapsamda 180 bin öğretmene bir sene içinde kadro vereceklerini, eğitimde liyakate ve nesnel ölçütlere dayalı bir atama ve yükseltme sistemini hayata geçirileceğini, tüm yönetici atamalarının sadece yazılı sınavla yapılacağını, teftiş sisteminin yeniden yapılandırılacağını ve kayırmacı değerlendirme sistemine son vereceklerini belirtti.

ÖĞRETMENİN ÇALIŞMA KOŞULLARI DEĞİŞECEK 

Kazım Arslan, bilimsel, okul huzurunu ve iş barışını bozmayan bir değerlendirme sistemi oluşturacaklarını ve öğretmen ve yöneticilerin üyesi olduğu sendikaya göre hukuksuz yargılanmalarına, açığa alınmalarına ve sürgün edilmelerine son vereceklerini belirterek öğretmenlerin aile bütünlüğünü her koşulda sağlayacaklarını, sürgüne dönüşen, boşanmalara kadar varan tayin sorunlarını mutlaka çözeceklerini dile getirdi.

ÖĞRETMEN AY SONUNU GETİRMEDE ZORLANMAYACAK 

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlere birer maaş ikramiye vereceklerini belirten Arslan, öğretmenlere 3600 ek gösterge hakkı tanıyacaklarını, öğretmenlerin eğitim tazminatlarının, ek ders ücretlerinin ve hazırlık ödeneklerinin artırılacağını, hiçbir öğretmenin TÜİK’in tespit ettiği yoksuluk sınırının altında maaş almasına izin vermeyeceklerini, toplu taşıma araçlarını tüm eğitim çalışanlarına ücretsiz yapacaklarını söyledi. 

YAŞAMBOYU EĞİTİM SİSTEMİNİ ÖĞRETMENLERLE KURACAĞIZ

Yetişkinler için yeni bilgi ve beceriler kazandıran “Kent Enstitüleri” ve “Yaşam Boyu Eğitim Okulları” kuracaklarını belirten Arslan, ataması yapılmayan öğretmenlerin bir kısmının Kent Enstitüleri ve Yaşam Boyu Eğitim Okulları’nda istihdam edileceğini, burada katılımcıların internet, teknoloji, medya okuryazarlığının artırılacağını, onlara boş zamanlarında sanatsal, kültürel ve sosyal olanaklar sunacaklarını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.