İlk Hasat 20 Ton

İlk Hasat 20 Ton

Beyağaç İlçesi'nde gerçekleştirilen alternatif tarım üretiminde, ekilen ilk örtü altı Domateslerin hasadı yapıldı.

A+A-

Beyağaç’ta  alternatif tarım kapsamında başlatılan çalışmalarda üretilen domatesler  toplandı. Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkanvekili Halil Öztürk ve Beyağaç Ziraat Odası yetkilileri, üreticilerle birlikte ilk domates hasadını yaptılar.

İLK HASAT 20 TON

20 ton civarında ilk hasat örtü altı domstesler başta  İstanbul olmak üzere iç piyasaya  sunuldu.

Alternatif ürün yetiştirme projesinin mimarlarından  TÜSEMKOM Başkanvekili Halil Öztürk, Beyağaç'da üretilen ürünleri alma garantisini bizzat kendim verdim. Bugün yaptığımız uzun çalışmaların neticesini almaktan son derece mutluyum.

Bugün Beyağaç’ta ilk örtü altı Domates hasadını gerçekleştirdik. 20 ton civarında olan Domatesleri başta İstanbul olmak üzere içpiyasaya sunuyoruz” dedi.

UMMAN’A 50 TON DOMATES

Örtü altı ürün yetiştiriliğinin temelini  ilk Çal ilçesinde attıklarını belirten Öztürk, “İlk olarak Çal ilçemizde başlattığımız örtü altı ürün yetiştiriciliği noktasında belli bir aşamaya gelindi. Şimdi bu üretimi  örtü altı ürün yetiştirmeye müsait olan Beyağaç, Tavas, Kale ve Cankurtaran’da  uygulamaya başladık. Yaptığımız yoğun çalışmalar sonucu bugün beyağaç’ta ilk hasadı yapıyoruz. Örtü altı Domates’e yurtdışından da yoğun bir talep var.

Umman Sultanlığı ile 50 ton Domates ihracatı anlaşması yapıldı. İkinci ürün Domatesler  Umman Sultanlığı’na gidecek. Ayrıca Katar’dan da talep var.  Ülkemizdeki önemli marketlerin yetkilileriyle görüşmeler devam ediyor.  Yani bu ürünlerin pazarlanmasında bir sıkıntı yok” diye konuştu.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.