İlk Destek Başkan Gülbay'dan

İlk Destek Başkan Gülbay'dan

Bayramın 2. günü geçirmiş oldukları feci kaza sonucunda anne ve babası yaşamını yitiren ve kendileri de yaralanan 5 küçük kız kardeşe Buldan Belediyesi yardım etti.

A+A-

Eşi Zahide Demirci’nin bir süre evvel vefat eden babası için ailecek Buldan’a taziyeye gelen Servet Demirci ve ailesi, Karaman iline dönerken Antalya civarlarında, yağış sebebi ile kullandıkları aracın kontrolünü kaybedip feci bir kaza yaşadılar. Aracın şoförü baba Servet Demirci kaza yerinde yaşamını yitirdi. Hastaneye kaldırılmış olan diğer aile üyelerinden anne Zahide Demirci de hastanede yaşamını yitirince 1,5 yaşındaki Ervagül, 4,5 yaşındaki Nurcan, 9 yaşındaki Pınar, 10 yaşındaki Yağmur ve 13 yaşındaki Rojin Demirci hem öksüz hem de yetim kaldılar.

Küçük kızlara, inşaatlarda çalışarak bakan dayıları, Ahmet ve Mehmet Salih Alataş sahip çıktı. Hastaneden çıkan kızların tedavileri, dayılarının Buldan’ın Bursa mahallesinde olan evlerinde sürüyor. Dayı Mehmet Salih Alataş, ablasının ve eniştesinin çocuklarıyla beraber, Karaman ilinde, bir süre evvel ölmüş olan babaları için taziyeye geldiklerini, bayramın 2. günü evlerine dönerlerken bu feci kazanın olduğunu,  eniştesi ve ablasını kaybettiklerini, yeğenlerinin yapayalnız kaldıklarını, onları ortada bırakamayacaklarını ve evlerine getirdiklerini, onları kendi çocuklarından ayırmadan büyüteceklerini belirtip kendisinin ve kardeşi Ahmet’in inşaatlarda çalıştıklarını, iş bulurlar ise ancak çalıştıklarını bu sebeple yardıma ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti.

Hayırseverlere Çağrı

Dayı Mehmet Salih Alataş’ın yardım çağrısına ilk yanıt Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’dan geldi. Gülbay, çocukları dayılarının evinde ziyarette bulundu. Buldan Belediyesi Sosyal market kanalı ile çocukların tüm ihtiyaçlarının sağlanacağını ifade ederek, artık bu çocukların kendi çocukları olduğunu,  bu çocukların tüm ihtiyacının belediye olarak ellerinde geldiğince karşılamaya çalışacaklarını, eğitimleri için de çaba göstereceklerini ama belediye olarak yapabileceklerinin de bir sınırının olduğunu bu sebeple hayırseverleri bu çocuklara sahip çıkmaya davet ettiğini belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.