İkinci Projeye TÜBİTAK Desteği

İkinci Projeye TÜBİTAK Desteği

PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Barış Semiz'in koordinesinde önerilen, ‘Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi-2’ projesinin 2.si TÜBİTAK’ın desteğini aldı.

A+A-

Eşsiz Bir Deneyim

Bu sene 2.si yapılan 'Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi-2’, 30 Ağustos - 8 Eylül 2018 tarihleri arasında Denizli ilinde ve Manisa’nın Kula ilçesinde yapılıyor. Kula Jeoparkı ve Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesinin katkısı ile organize edilen eğitim programında, bilhassa yer bilimlerine gönül vermiş olan öğretmenler pek çok bilimsel aktivite  ile eşsiz bir tecrübe yaşama imkanını bulacaklar.

Bu eğitim programının amacı; katılımcı öğretmenlerin yer bilimlerine olan perspektiflerini değiştirmek; yer bilimlerine olan ilgilerini arttırmak ve bu şekilde katılımcıların yer bilimleri eğitiminde kazanacakları tecrübeleri kendi öğrencilerine ve çevrelerinde ulaşabilecekleri tüm insanlara yaymalarını sağlamak.

 

Eğitimin açılışı PAÜ Mühendislik Fakültesi B Blok Konferans Salonu’nda yapıldı. Açılış konuşmasında PAÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, geçen sene yapılmış olan eğitimin başarılı geçtiğini ve katılımcılardan güzel geri dönüşlerin alındığını anımsatırken, bu eğitimlerin öğretmenlerin meslek hayatlarına olumlu bir katkı sunacağına olan inancını belirtti.

 

Açılışta konuşmasında Tavas Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve aynı zamanda Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Semiz, Denizli’yi de içerisine alan Çürüksu Vadisi’nin tarih boyu medeniyetlerce ilgi görmüş bir coğrafya olduğunu anımsatırken, doğal kaynaklar bakımından zengin olan bu bölgede yapılmış olan etkinliklerin faydalı olacağına inandığını söylediç

Uzmanlar Bilgilendirecek

Açılıştan sonra 'Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi-2’de ilk olarak PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mete Hançer, Çürüksu Havzası’nın jeolojik özellikleri ile alakalı katılımcılara genel bir bilgi verdi. 

 

On gün devam edecek olan eğitim programında, yer bilimleri, çevre bilinci, deprem, fay, madenler ve jeotermal enerji eğitimi uzmanlarca katılımcılara aktarılacak ve etkinlik sonunda proje katılımcılarına PAÜ tarafından 'Yer Bilimleri Eğitimi Sertifikası' takdim edilecek.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.