İki Kez Kalbi Durdu

İki Kez Kalbi Durdu

Denizli ilinde dünyaca ünlü olan Kleopatra Antik Havuzu'nda, Brezilya vatandaşı 65 yaşındaki Jandira Maria D Souza ile kardeşi 61 yaşındaki Valdete Maria De Souza boğulma tehlikesi yaşadı.

A+A-

Cankurtaranın havuzdan çıkarıp, ambulans ile hastaneye kaldırdığı kadın turistlerden Jandira Maria'nın yolda iki defa duran kalbinin müdahale ile çalıştırıldığı, sağlık durumunun ise ağır olduğu ifade edildi.


Brezilya'dan tatil için Türkiye'ye gelmiş olan Jandira Maria D Souza’yla kardeşi Valdete Maria De Souza, bugün, Pamukkale ilçesinde 2. Yy’dan kalan Hierapolis şehrindeki Kleopatra Antik Havuzu'na girdiler. UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aldığı ve içerisinde tarihi eserlerin de olduğu havuzda biraz yüzen iki turist, derin tarafa doğru gittiklerinde çırpınmaya başladılar. Durumun farkına varan cankurtaran, havuza atlayarak, turistleri sudan çıkardı.

Hayati Tehlikesi Var

İki kadın turist, olay yerine çağrılmış olan ambulans ile özel bir hastaneye kaldırıldılar. Hastane yolunda iki defa duran kalbi müdahale ile tekrardan çalıştırılan Jandira Maria De Souza, yaşam destek ünitesine bağlanırken, Jandira Maria De Souza, hastanede yoğun bakım bölümüne alındı. Valdete Maria De Souza'nın ise ölüm tehlikesini atlattığı, sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

30 Dakika Nefes Alamadı

Jandira Maria De Souza'nın Türkçe bilen kızı Rose Maria De Souza, yaşamış olduklarını gözyaşları içinde anlattı. Kendisinin Ankara'da yaşadığını, annesi ve teyzesinin Brezilya'dan tatil için geldiklerini,  annesini boğulduğunu, mosmor olup nefes alamadığını ve şimdi yoğun bakımda olduğunu, annesinin yaşaması halinde beyninde problem olacağını çünkü 30 dakika nefes alamadığını belirtti.

Şok İddia

Antik havuzda iki kadın turisti cankurtaranın çıkardığı ama sağlık görevlisi olmadığı için ambulans gelene dek turiste müdahale edilemediği de öne sürüldü.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.