İki İranlı Müthiş Bir Operasyonla Kurtarıldı

İki İranlı Müthiş Bir Operasyonla Kurtarıldı

Dün akşam Pamukkale’de filmleri aratmayan bir kurtarma operasyonu vardı. İşte detaylar…

A+A-

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, tırmanış yaptıkları dağlık arazide 10 metre yükseklikten kayalıklara düşerek yaralanan İran kökenli 27 yaşındaki Mohsen Jemali ve 30 yaşındaki Ramin Sasairi, 8,5 saat sonra film gibi bir operasyonla kurtarıldılar. Kurtarma çalışmaları esnasında ekiplere, havadan da drone ile ışık desteği verildi.

İran kökenli Mohsen Jemali ile Ramin Sasairi, dün öğle sularında Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahallesi'ndeki dağlık alana tırmandılar. Saat 16.00 sularında 2 arkadaş, patika yolda dengelerini kaybederek, hemen hemen 10 metre yükseklikten kayalıkların üzerine düştüler. Yaralanmış olan iki arkadaş, cep telefonuyla 112'yi arayarak yardım talep ettiler. İhbar üzerine bölgeye Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), ambulans ve polis ekipleri gönderildi. Kurtarma çalışmalarına Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın Arama Kurtarma ekipleri, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Denizli ekibi, Dağ Arama Kurtarma (DAK), Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) de destek verdi. Ama ekipler, Jemali ve Sasairi'ye ulaşamadı.

ATEŞ YAKINCA YERLERİ BELİRLENDİ

AFAD ekibi, yaralı iki arkadaşı cep telefonundan arayarak, yerlerini tarif etmesini istediler. Ama yine sonuç alınamayınca bu defa ekipler, siren çalıp, iki arkadaşa sesi duyup duymadıklarını sordular. Olumsuz yanıt alan ekipler, iki İranlı'dan oldukları yerde ateş yakmalarını istedi. Dumanı takip eden ekipler, 2 arkadaşın yerini tespit ederek, kurtarma çalışması başlattılar.

Hemen hemen 70 kişilik kurtarma ekibi, arazinin sarp, dik ve kayalık olması nedeni ile yaklaşık 4 saat tırmanıp 2 İranlı'nın olduğu yere ulaştı. Bu esnada havanın kararmaya başlaması üzerine drone ile ekiplere ışık desteği sağlandı. Bölgede 2 ayrı ambulansta hazır bekletildi.

SOĞUK HAVA NEDENİYLE HİPOTERMİYE GİRDİLER

Ekipler, ağır bir şekilde yaralı olan ve soğuk ava nedeni ile hipotermiye giren Mohsen Jemali ile arkadaşı Ramin Sasairi'ye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptılar. Daha sonra 2 İranlı, sedyeye alınıp, halatlar ile bağlandı. Ekipler, yine drone ile aydınlatılan sarp arazide iki yaralıyı ambulansa taşıdı. Saat 00.30 sıralarında indirilen, durumları ağır olan 2 İranlı, Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.