İhracatta Sevindiren Artış

İhracatta Sevindiren Artış

DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendiren bir açıklamada bulundu.

A+A-

Açıklamada Türkiye İhracatçılar Meclisi’nce haziran ayı ihracat rakamlarının açıklandığı, Türkiye ihracatının haziranda ayında yüzde 5 oranında arttığını ve 12 milyar 601 milyon Dolar’a yükseldiği, senenin ilk yarısındaki ihracat performansı ele alındığında ülke ihracatının yüzde 7.4 artışla 81.9 milyar dolara eriştiğinin görüldüğü ifade edildi.

Yıl sonu için tespit edilen 169 milyar Dolarlık ihracat amacına ulaşma yolunda atılan adımlar ve ihracatın 20. ayda da artışını ara vermeden sürdürmesinin son derece sevindirici dile getirildi.

DENİB ve Denizli İhracatı Artıyor…

Başkan Memişoğlu DENİB ve Denizli ilinin ihracatının da artışını sürdürdüğünü, DENİB üstünden yapılan ihracatın haziran ayında yüzde 1 oranında artış ile 206 milyon Dolaru geçtiğini, Ocak-Haziran dönemlerindeyse, DENİB ihracatının yüzde 8,9 oranında artıp 1 milyar 278 milyon dolar olduğunu belirtti.

Memişoğlu, TİM’in açıklamış olduğu Denizli ihracatı değerlendirildiğinde, haziran ayında yüzde 8.2 oranında artış ile 274 milyon dolarlık ihracat rakamına erişildiğinin görüldüğü,  senenin ilk 6 aylık zamanındaysa, Denizli’nin ihracatının yüzde 18.1 oranında artıp 1 milyar 685 milyon doları geride bıraktığını vurguladı.

Yeni Başkan İsmail Gülle’ya Tebrik

Başkan Memişoğlu TİM yeni Başkanı İsmail Gülle ve ekibini kutladığını, görev süresi süresince de başarı dileklerini sunduğunu, yeni Başkan ile beraber yeni rekorlar ve güçlü ihracat artışlarının süreceğine inandığını,  tüm ihracat camiasına ve ülkeye hayırlı olmasını dilediğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.