İhracat Rakamları Denizli'de Açıklandı

İhracat Rakamları Denizli'de Açıklandı

2018 senesi Mayıs ihracat rakamları, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Vali Hasan Karahan’ın katılımları ile yapılan toplantı ile Denizli ilinde açıklandı.

A+A-

Menderes Tekstil’in ev sahipliğini yaptığı toplantıya; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Valimiz Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Daire Müdürleri, Oda Başkanları ve iş adamları katılımda bulundu.

 

Vali Hasan Karahan sanayi ve üretim alanında ülke ekonomisine mühim katkılar sunan işadamlarına teşekkür edip, başarılarının yükselerek sürmesi temennisini iletti.

 

170 Milyar Doları Aşacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de yapmış olduğu konuşmasında; TİM'in mayıs verilerine göre geçtiğimiz sene mayıs ayına göre ihracat oranlarının % 12.2 oranında arttığını, her ay rekor sözü verdiklerini, her ay rekora devam ettiklerini, 2018 senesi sonu itibarı ile Allah'ın izni, ihracatçının gayreti, çalışan kardeşlerin üstün performansı ile ihracatın 170 milyar doları aşacağını, cari açık sorununun tarihe gömüleceğini ve bu konuda adımların gerek yatırımlarda gerek ihracattaki performanslarla atılıyor olduğunu sözlerine ekledi.

 

Konuşmalardan sonra Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin açıkladığı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, ihracat mayısta geçtiğimiz senenin aynı ayına göre % 12.2 artıp 14 milyar dolara yükseldi. Buna göre, mayıs ayında ihracat geçtiğimiz senenin aynı ayına göre % 12.2 artıp 13 milyar 956 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Senenin ilk 5 ayında ise ihracat % 9.3 artış ile 69 milyar dolara erişti. Son 12 aylık ihracat da % 10.1 artarak 161.7 milyar dolar oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.