Hüseyin Utangaç'tan 26. Sene Açıklaması

Hüseyin Utangaç'tan 26. Sene Açıklaması

Türk Büro Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç, sendikanın kuruluşunun yıldönümü münasebeti ile bir açıklama yaptı.

A+A-

Devletin, milletin vazgeçilmez değerlerini ve kamu görevlilerinin haklarını koruyarak, her daim daha iyiye ve güzele erişmeyi amaçlayan Sendikanın 26. kuruluş yıldönümü gururla kutlanıyor.


Merkezinde insan, millet sevgisi, vatan sevdası ve hizmet aşkı olan ve 26 sene evvel “İnsan mukaddes, emek kutsaldır” anlayışı ile çıkılan bu yolda; Hak, hukuk ve adaleti yalnızca kendimiz için herkes için, ülkede yaşayan her fert için hak, hukuk ve en mühimi adalet yani adil paylaşım talep ettik. “İnsan mukaddes, emek kutsaldır” anlayışıyla gereğini hep yerine getirmek ve yerli yerine oturtmak için hayret gösterdik.

Konfederasyona bağlı sendikalar ile beraber memur sendikacılığının gerçek anlamda yapıldığı tek adres olundu. Tüzükte yer alan ilkelerin doğrultusunda; “Bizim ilkemiz önce ülkemiz” deyip; üreten, yol gösteren, hak eden ve hak ettiğini kesinlikle alan bir sendikacılık anlayışını Türk sendikal hareketine kazandırıldı. 

ANA AMAÇ

Mücadelenin ana esası, ILO standartları ve uluslararası sözleşmeler referans alınmak yolu ile grevli, gerçek anlamda toplu sözleşmeli,  evrensel sendikal haklar ile donanan, refah ücretine kavuşan, geleceğe umutlu bir şekilde ve güven ile bakan bir kamu çalışanı; birlik, bütünlük ve kardeşlik içerisinde yaşayan, huzurlu bir topluma kavuşmak.

40 bin civarında büyük bir kitlenin aile sıcaklığı içerisinde bütünleştiği bu yuvada, ortak hedef ve sevginin meydana çıkardığı sinerjiyle amaçlardan şaşmadan, kurulduğumuzda belirlenen ilkelerden sapmaksızın, memurların hak ve menfaatlerinin korunarak, geliştirilmesi için çalışmayı sürdürdük. Bu yolda harcanan her emek, sendikal mücadele tarihine altın harfler ile yazılacak.

26 senelik onurlu mücadelede, Onlarca mücadele neferi Hak’ka uğurlandı. Yüzlercesi ise emekli oldu. Daha fazlası nöbet değişikliğiyle bayrağı yol arkadaşlarına verdi. Geçmişte ve halen Türk Büro-Sen mensubu olan ve bizi destekleyen  işyeri temsilcileri şube başkanları, şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve il temsilcileri, genel merkez yöneticileri ve bu davaya bir biçimde emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyoruz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.