Hırsızlık Olayında Sürpriz Tanık

Hırsızlık Olayında Sürpriz Tanık

Buharkent’te motosiklet ile gelerek bir eve giren ve 15 dakikada 35 bin TL’lik ziynet eşyasıyla laptop çalıp kaçan iki zanlıdan bir tanesi, polisin çalışmaları ile yakalandı. 

A+A-

Buharkent'te evde kimsenin olmamasından yararlanan iki hırsız, saat 14.10 civarlarında girmiş oldukları iki katlı evin 1. Katındaki dairenin yatak odasından içeri girdiler. 15 dakika içerisinde evde bulunan 35 bin TL’lik ziynet eşyası ile laptopu çalan hırsızlar, geldikleri motosiklete binip kaçtılar.

Buharkent'te bağlı Kamilpaşa Mahallesi'nde 4 Mayıs Cuma günü saat 14.00 sularında meydana gelen olay, ailenin eve gelmesi ile açığa çıktı. Olaydan iki saat kadar sonra eve gelen Özdemir ailesi bireyleri şoke oldular. Aile, Buharkent İlçe Emniyet Amirliği'ne gidip şikayetçi oldular.

Gelen şikayet ile incelemeye başlayan polis ekipleri, çevredeki bir işyerine ait güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. Güvenlik kamerasında görülen iki zanlı belirlendi. Altınları ve bilgisayarı çalınan Dilek Özdemir, güvenlik kamerası kayıtlarından gördükleri kadarı ile kendileri evde yokken iki kişinin eve girdiğini, ortalama 15 dakika kadar evde kaldığını,  kendileri  geldiklerinde her yerin darmadağın olduğunu gördüklerini, en az 35 bin TL değerinde altın ve dizüstü bilgisayarının çalındığını dile getirdi.

Sürpriz Tanık İşi Çözdü

Zanlıların yakalanması için çalışmaları sürdüren Buharkent polisi, kamera kayıtlarından eve giren iki kişinin eşgalini tespit etti. Gerçekleştirilen takip sonucunda zanlıların Denizli'de olduğu tespit edildi. Yaklaşık 10 günlük bir aramanın sonunda şahıslardan bir tanesi ele geçirildi. Diğeri ise yakalanacağını anlayınca kaçtı.

Denizli'den Buharkent'e getirilen ve kimliği saklı tutulan hırsızlık şüphelisi, emniyette verdiği ifadede suçlamaları kabul etmedi. Fakat Özdemir ailesini soydukları iddia edilen zanlıların daha önce evine girmeye teşebbüs ettiğini, karşılarında kendisini görünce kaçtıklarını söyleyen sürpriz bir tanık, emniyete gelerek gözaltındaki şüpheliyi teşhis etti.

Bunun üzerine suçunu saklayamayan hırsız olanları anlattı. İfadesi alındıktan sonra hakim karşısına çıkartılan şahıs tutuklanıp cezaevine konuldu. Buharkent polisi, kaçan diğer hırsızın yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.