Hikmet Dolu Bir Yolculuk

Hikmet Dolu Bir Yolculuk

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Müslüman alemi için önem arz eden Miraç kandili ile alakalı bir mesaj yayınladı.

A+A-

Mesajda Miracın; manevi ikram, ihsan ve müjdeler ile dolu muazzam bir yolculuk olduğunu ifade eden AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz;  Miracın; manevi olarak yücelmenin, bedenen en yükseğe ulaşmanın, böylelikle ilahi lütuf ve ihsan ile mükâfatlandırılmanın mucizevi bir hali olduğunu dile getirdi.

Birliğin Yolculuğu

Başkan Filiz, Miracın; tefrikaya karşı birliğin, bozgunculuğa karşı beraberliğin, nefrete karşı bağışlamanın, iftiraya karşı izzetin, günah ve şirke karşı kerem ve kudretin yüce yolculuğu olduğunu vurguladı.

Miracı, Efendimiz Hz. Muhammed’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya vasıl olmasını dua ile idrak edeceklerini ifade eden Başkan Filiz, Miracın, birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi insanların zihnine, ruhuna ve çevresine taşıyan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in hikmet dolu bir yolculuğu olduğunu ve Miraç hadisesinin yükselişin, buluşmanın nur ve rahmet deryasında doğuşun ve âlemleri kavrayan kutlu doğruluşun ulvi bir serüveni olduğunu söyledi.

En Yüce Mertebe

Miracın bir yükseliş, bütün sufli duygulardan, beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa en yüce mertebeye terakki edişin adı olduğunu belirten Başkan Filiz, Miracın Peygamberimiz Hz. Muhammed (A.S)'in şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufku olduğunu ifade etti.

Necip Filiz, zamanlar üstü bu aziz yolculuğun manevi hayatımızda, ruh derinliklerimizde her zaman var olacak, hürmet ve hayranlıkla yâd edileceğini dile getirdi ve bu düşünceler ile büyük milletimizin ve Türk-İslam aleminin Miracının hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum. Miraç Kandili'mizin sevgi ve birlik hislerimizi güçlendirmesini diliyor ve dünyadaki tüm müslüman kardeşlerimizin Miraç Kandilini kutluyorum, diyerek sözlerini tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.