Hepsi Bize Emanet

Hepsi Bize Emanet

Pek çok konuda Türkiye’ye örnek projeler yapan Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki parklarda kedi evleri yapmaya başladı.

A+A-

Daha evvel kuş yuvası projelerini hayata geçiren Pamukkale Belediyesi, kediler için de yuva yapmaya başladı. Başkan Hüseyin Gürlesin, sokakta yaşayan tüm canlıların kendilerine emanet olduğunu, bu düşünce ile kedi evlerini parklarda oluşturmaya başladıklarını ifade etti.


 

Kurulmuş olduğu 2014’ten beri mühim projeler yapan Pamukkale Belediyesi, sokak hayvanları ile alakalı projeleriyle de dikkatleri çekmekte. Geçen sene parklarda kuş yuvaları meydana getiren Pamukkale Belediyesi, bu defa da sokak kedileri için proje hazırladı. Sokak kedilerinin yaz mevsiminde sıcak havadan, kışında soğuk havadan korunması için kedi evleri yapıldı.

 

Pamukkale sınırları içerisinde şimdilik şehir merkezindeki parklarda kedi evleri yapılmaya başlandı. Evvela Kuşpınar, Zeytinköy, Bağbaşı, 15 Mayıs, Atalar, Mehmetçik, istiklâl, Kınıklı, Topraklık, Kervansaray, Siteler mahallelerine uygun olan parklarda kedi evleri yapıldı. Su ve yemlerinin düzenli bir şekilde kontrolünün yapılacağı kedi evlerine vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Pek çok hayvansever vatandaş kedi evlerindeki kaplara su ve yem bırakmaya başladı. Pamukkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe çapındaki parklara zaman içinde kedi evlerini oluşturmayı sürdürecek.

 

“EMANETLERE ÖNEM VERİYORUZ”

 

Sokakta yaşayan tüm canlıların kendilerine emanet olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kendilerinin de bu emanetlere sahip çıkmak için ilçe sınırlarındaki park ve yeşil alanlarda uygun yerlere daha evvel kuş yuvaları yaptıklarını, şimdi de yine uygun olan yerlere kedi evleri konulmaya başlandığını, yaşamın doğallığını koruyup ilçede pek çok hizmeti yapan Pamukkale Belediyesi olarak sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi yönündeki örnek proje çalışmaların süreceğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.