Hedef 50 Bin Öğrenci

Hedef 50 Bin Öğrenci

Biz Anadoluyuz Projesi tüm hızla devam ediyor ve hedefte 50 bin öğrenci var...

A+A-

Biz Anadoluyuz Projesi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi, Emine Erdoğan’ın himayelerinde, milli birlik ve beraberliği perçinlemek için 15 yaş altı şehit ve gazi yakınları çocuklarla yetim ve öksüz çocuklarla karşılıklı olarak doğu ve batı illeri arasında ziyaretlerini içeren İçişleri Bakanlığı Strateji Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği bir proje.


Karşılıklı ziyaretler ile ülkenin tarihi ve kültürel mirasının tanıtılması, milli ve manevi değerlerin paylaşımı,  kardeşlik ve duygudaşlık bilinçlerinin artırılması, değerlerin gelecek nesillere aktarılması ve çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutulması hedeflenmekte. Bu kapsamda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, tespit edilen 21 şehirde yaşayan çocukların, Ülkenin diğer bölgelerinde tespit edilen  İllerde en az 3 gün süre ile misafir ediliyor. Bunun yanında batı İllerinden çocuklar da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde tespit edilen şehirlerde misafir ediliyor.

Denizli’ye 220 Öğrenci

5 Nisan 2018 tarihi itibariyle toplamda 27.772 çocuk, eşleştirilen 24 Şehir Valilikleri tarafından misafir edildi. 50.000 çocuğunsa 2017-2018 eğitim öğretim yılı bitimine dek tespit edilen şehirlerde misafir edilmesi planlanıyor. Bu kapsamda Tunceli ilinden Denizli’ye 220 öğrenci geldi. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, 10 Mayıs Muş-Bitlis 1071 Malazgirt Zaferi ve 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin 565. yıl dönümü gibi milli ruhun canlandırılması ve kardeşliğin perçinlenmesine katkı sağlayan ecdadın zaferlerinin yıl dönümü münasebetleri ile “Biz Anadoluyuz Projesi” çerçevesinde 30 şehit ve gazi yakını öğrenciyle yetim ve öksüz öğrenciler bahsi geçen illere gönderildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.