Hazırlıklar Mayıs’tan Beri Sürüyor

Hazırlıklar Mayıs’tan Beri Sürüyor

Sarayköy’de, 3 Şubat’ta deve güreşi heyecanı yaşanacak. Sarayköy Belediyesi hazırlıklarına devam ediyor.

A+A-

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerindeki şampiyon develerin Sarayköy arenasında olacağını ifade etti. Başkan Özbaş, 35. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşi Festivalinin 3 Şubat 2019 tarihinde yapılacağını,  tüm deve güreşi sever vatandaşları Türkiye’nin tek doğal arenasına sahip Sarayköy’e beklediklerini ifade etti.

Sarayköy’de 2018-2019 deve güreşi sezonu için havut hayrı gerçekleştirildi. Sarayköy Belediyesi ve ilçedeki deveciler ile beraber yapılan havut hayrı Aşağı Mahalle’de yapıldı. Önce ilçedeki develerin havutları giydirildi daha sonra havut hayrı gerçekleştirildi. 5 bin kişilik yapılmış olan havut hayır yemeğine ilçe vatandaşları da yoğun ilgi gösterdi.

2018-2019 deve güreşi sezonunun hayırlı olmasını dileklerini ileten Sarayköy Belediyesi Başkanı Ahmet Necati Özbaş, kazasız, belasız bir deve güreşi sezonunun geçirilmesini Allah’tan niyaz ettiğini ifade etti.

Hayvanseverler Rahat Olsun

Tüm hayvanseverlere de hitap eden Başkan Özbaş, “Tüm hayvansever kardeşlerin de içlerinin rahat olmasını, deve sahiplerinin develerine yakınlarından fazla ilgi alaka gösterdiğini, bundan ötürü onların kıllarına zarar gelmesini istemeyeceklerini, güreşlerin hayvan komisyonlarının ve hayvan severlerin gözetiminde yapıldığını, bu sene de geçen sene olduğu gibi bu bölgenin en güzel güreşlerinden birisinin Sarayköy’de olacağını, Mayıs’tan bu yana hazırlıkların sürdüğünü, Ege, Marmara ve Akdeniz’in en kıymetli develerinin Sarayköy arenasında olacağını, onları ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.