Hazır Giyim Sektöründe Ortak Deklarasyon

Hazır Giyim Sektöründe Ortak Deklarasyon

Hazır Giyim Sektör Kurulu Üyelerinden AKHİB, DENİB, EHKİB, İHKİB ve UHKİB’den “Kur Fırtınası”na yönelik “Üretim-İhracat-Birlik Deklarasyonu” yapıldı.

A+A-

• Küresel bazı aktörlerin de devreye girmeleri ile son dönemlerde Türk Lirası’nın değerini düşürmeye yönelik olan girişimleri büyük bir şaşkınlıkla ve ibret ile izlenmekte.

• Türkiye ekonomisinde kendi iç dengelerinden kaynaklı bazı problemler olabilir. Ama DÖVİZ KURLARININ GELMİŞ OLDUĞU NOKTAYI YALNIZCA İÇ DİNAMİKLER İLE AÇIKLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.

• Bilindiği üzere dünyada şiddeti gittikçe yükselen bir ticaret savaşı mevcut. Türkiye’nin 70 seneye yakın müttefiklik münasebeti olan ve stratejik ortağı ülke tarafından ticaret savaşının cephelerinden bir tanesi haline getirilmek istenmekte. Tamamıyla spekülatif temelli olan, doğrudan ülkeyi, ekonomiyi ve dolayısıyla halkı hedef almış olan bu girişimlerin müttefiklik ve stratejik ortaklığı ile bağdaştıramamaktayız.

• BİZLER HER DAİM OLDUĞU GİBİ BU SÜREÇ BOYUNCA DA DEVLETİN, HÜKÜMETİN VE MİLLETİN YANINDAYIZ VE YANINDA OLMAYI DA SÜRDÜRECEĞİZ. Üretim yapan, ihraç eden ve cari açığın kapatılması için her sene 14 milyar dolar katkı sağlayan hazır giyim sektörünün temsilcileri olarak sorumluluğun farkındayız.

• TÜRKİYE VE SEKTÖR BUNUN GİBİ SORUNLAR İLE DAHA EVVEL DE KARŞILAŞTI. ORGANİZASYON GÜCÜ, DURUMLARA ÇÖZÜM ODAKLI BAKIŞ VE ORTAK AKIL İLE O GÜNLERİ BAŞARIYLA ATLATTIK. EKONOMİ BUGÜN ÇOK DAHA SAĞLAM TEMELLER ÜSTÜNE OTURMAKTA. MEVCUT SIKINTILAR ELBİRLİĞİYLE AŞILACAK BUNDAN HİÇ KUŞKUMUZ YOK.

Üstesinden Geleceğiz

• BİZLER GELİNMİŞ OLAN BU SÜREÇTE GÖREVİMİZİ BİLMEKTEYİZ. HER ŞEYDEN EVVEL BUGÜN GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRMELİ VE BİRLİK OLMALIYIZ. EL ELE, OMUZ OMUZA VEREREK DAHA ÇOK ÜRETİP VE DAHA ÇOK İHRACAT YAPMALIYIZ. HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ OLARAK BU KONU İLE ALAKALI ZATEN ÖNCÜLÜK YAPMAKTAYIZ. SENELİK 17 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT VAR. BU SENE 19 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT İLE REKOR KIRACAĞIZ VE CARİ AÇIĞIN KAPATILMASI KATKISINI 16 MİLYAR DOLARA YÜKSELTECEĞİZ.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.