Hayatınızı kurtarabilecek 9 ilginç bilgi

Hayatınızı kurtarabilecek 9 ilginç bilgi

Zor bir durumda kaldığımız zaman etrafımızda küçük ve değersiz görünen şeyler hayatımızı kurtabilir.Bu ufak bilgilerin aklınızda bulunmasında fayda var.

A+A-


1) Yapıştırıcı

Bir yerinizi kestiğiniz zaman etrafta tıbbi malzemeler yoksa yapıştırıcı bunun için geçici bir alternatif olabilir.Çünki ortaya çıkan kesik açık kalır ise enfeksiyon kapıp yaranın daha ciddi bir hale gelmesine sebep olur.Bu yüzden kesilen yere yanınızda yapıştırıcı varsa sürebilirsiniz.Bu geçici çözüm yaranızı koruyabilir.

2) Barut

Filmlerde görmüşsünüzdür.Vurulan yada yaralanın bir insanın yarasının üzerine biraz barut koyulur.Bu tam olarak yarayı temizleyip sterelize etmek için uygun bir çözüm olmasada etrafta bir doktor yada tıbbi malzeme yoksa alternatif bir yol olarak kullanılabilir.Yaranın üzerinde etkisi olacaktır.

3) Hijyen Pedleri

Kadınsı hijyen için kullanılan bu pedler,yaralanmalardan sonra oluşan kanamalar için kullanılmıştır.Bandaj olmadıgı zaman alternatif olarak kullanılan bu malzeme o bölgeyi temiz tutacaktır ve yarayı mikroplara karşı korur.Etrafınızda bir sağlık kuruluşu yoksa ve yaranızı kapatmak isterseniz güzel bir yöntem olur.

4) Sirke

Sirke cilt yanıkları,iltihaplar ve enfeksiyonlar için çok yönlü bir temizleyicidir.Eğer etrafınızda malzeme yoksa ve örneğin bir pikniğe gittiginizde yanınızda sirke götürdüyseniz bunu tıbbi malzeme olarak kullanabilirsiniz.Aynı zamanda biraz su ile karıştırarak içtiğinizde midenizi rahatlatmak için veya doğada aç kalmamak için yakaladığınız bir hayvanın etindeki parazitleri temizlemek içinde kullanılabilir.

5) Küçük Ayna

Genelde herhangi bir parlak nesnede işinize yarayabilir.Küçük bir ayna doğada hayatınızı kurtarabilir.Özellike Güneş ve Ay ışığını rahat yansıtan bu nesneler sizin yerinizin bulunmasını ve tespit edilmenizi sağlarlar.

6) Yara ya da bandaj sarmak için Prezervatif

Prezervatif esnek ve kavrayıcı yapısı sayesinde yara veya sargılı yerlerin mikrop kapmaması için kullanılabilir. Örneğin kolunuzda bir yara varsa kolunuza prezervatif geçirerek yaranın mikrop kapmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca prezerfatifin yüzeyindeki sperm öldürücü madde mikroplar üzerinde de öldürücü etkiye sahiptir.

7) Ters Akıntı

Eğer ters akıntıya kapılırsanız kıyıya paralel şekilde yüzün. Kıyıya doğru yüzmek sadece daha fazla yorulmanıza neden olur.

8) Hamilelik Testi

Hamilelik testini sadece kadınlar yapsada bazı durumlarda erkekler için hayat kurtarabilir.Eğer erkekseniz ve hamilelik testini yaptığınızda sonuç pozitif çıkıyorsa, sizde testis kanseri olabilir.Bunun için önemlidir.

9) Kırmızı Göz

Eğer bir fotoğrafınızda sadece bir gözünüz kırmızı çıkarsa bu bir çeşit göz kanserinin habercisi olabilir.Fotoğraflarda buna dikkat edebilirsiniz ve böyle bir olay ile karşılaşırsanız hemen bir doktora gitmenizde fayda var.

Kaynak:yameraktan.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.