Hayata Küsmedi, Azmetti

Hayata Küsmedi, Azmetti

Acıpayamlı Hakan Dağ’ın azim mücadelesi okuyan herkese ders olacak nitelikte.

A+A-

Denizli ilinin Acıpayam ilçesinde, 4 sene evvel mevsimlik işçi olarak ormanda çalışmaktayken sol bacağına tomruk düşen ve diz hizasından kesilen Hakan Dağ, birçok madalya kazanmış olduğu yağlı güreş sporunu bırakmak durumunda kaldı ama hayata küsmeyerek bu defa da haltere merak sardı. Dağ, tomruklar ile çalışıp geçtiğimiz Mart ayında Konya ilinde yapılan Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda 115 kilogram kaldırıp  Türkiye 3. oldu.

ORMANDA KÜTÜKLERLE ANTRENMAN YAPTI

Ortalama 1,5 sene devam eden tedaviden sonra Dağ, protezli bacakla yaşamını sürdürmeye devam etti. Bir taraftan ormanda çalışırken, bir taraftan da kütükleri kaldırarak antrenman yapmakta olan Hakan Dağ, 2017 senesinde ilk defa katılmış olduğu Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda Türkiye 4.lüğüne ulaştı. Bu çabasını gören Acıpayam ilçesinde spor salonu sahibi Uğur Tekin, halterde daha iyi olabilmesi için Dağ'ı çalıştırmaya başladı. Dağ'ın salonunda ücretsiz bir şekilde çalışmasını sağlayan Tekin, halter antrenörü de oldu. Salonda antrenörü Tekin ile beraber sıkı bir çalışma yaptılar ve geçtiğimiz Mart ayında Konya ilinde yapılan Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda 115 kilogram kaldırıp Türkiye 3.sü oldu.



DÜZENLİ İŞ İSTİYOR

Eşi ile beraber bodrum katta tek odalı evde ikamet eden Hakan Dağ, geçimini Ramazan ayı sebebi ile davul çalan arkadaşlarını taşıdığı ATV aracını kullanırken, vatandaşlar tarafından verilen bahşişlerle ve eşinin çalıştığı tekstil atölyesinden aldığı 1200 TL maaş ile sağlamaya çalışıyor ve protez bacağında dolayı iş bulamayan Dağ, düzenli bir işinin olmasını istiyor.

HAYATA KÜSMEDİ

Hakan Dağ, bacağını kaybettiğinden dolayı hayata küsmediğini, halterin kendisi için mühim olduğunu ifade ederek, bacağını kaybetmeden evvel güreş yaptığını, 15'e yakın madalyasının olduğunu ama artık onların hatıra olarak kaldığını, daha sonra haltere merak sardığını, kendisine Uğur Hoca dışında kimsenin destek vermediğini, destek istediğinde kendisine para yardımı yapmak istediklerini, ama kendisinin paraya değil düzenli bir işe ve desteğine ihtiyacı olduğunu, bazen 150 TL olan ev kirasını bile ödeyemediklerini, eşinin aldığı maaş ile geçinmeye çalıştıklarını ve bacağını kaybetmesine rağmen Acıpayam'a madalya getirdiğini sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.