Havva Nine’nin İnanılmaz Hafızası

Havva Nine’nin İnanılmaz Hafızası

Denizlili öğretmen Muhammed Kahraman Ege’yi köşe bucak gezerek ilginç olayları haberleştiriyor ve Akishaber’e gönderiyor. Kahraman, açığa çıkmamış cevherleri keşfediyor. Havva Nine’de bunlardan bir tanesi.

A+A-

Dere Tepe Dolaşıyor

Muhammed Kahraman Denizli ilinin Tavas ilçesinde öğretmenlik yapmakta. Aynı zamanda kahraman şiirleri de yazan Kahraman bu şiirlerini kitaplaştırdı. Okuldan kalan zamanlarda ve yaz tatillerinde boş durmayıp sürekli Ege’yi gezen Kahraman, Tarihimize ve kültürümüze sürekli katkıda bulunuyor. Kahraman, yaz aylarında hiç ara vermeden dere tepe dolaşıyor.

Muhammed Kahraman Burdur’a yaptığı gezisinde Aziziye Köyünde karşılaştığı 71 yaşındaki Havva Nine’nin yeteneğini fark etti ve bunun orada kalmaması, bu değeri herkesin görebilmesi için bizlere ulaştırdı.


Kahraman, Havva Nine’nin yeteneği ile alakalı şu açıklamayı yapıyor:

“Burdur ilinin Aziziye Köyü'nden 71 yaşındaki Havva KOÇAK hiç okula gitmemiş ve okuma yazma bilmiyor ama gittiği yerleri, kişileri gözlemleyerek onlarla ilgili kafasına şiir yazıyor ve daha sonra bunları okuyor; bir bakıma kafasını, aklını harddisk olarak kullanıyor. Burdur ilinin merkezinde bir düğünde karşılaştığımız Havva KOÇAK'a daha önce gezdiği yerlerle ilgili okuma yazma bilmediği için yazamadığı ama kafasına yazdığı şiirlerden okuttuk; şiirlerini okuyuşu da anlamlı ve kurallı olan 71 yaşındaki Havva KOÇAK'ı kutluyor ve Anadolu'nun değişik yerlerindeki bu tür değerlere destek olunarak kültür dünyasında yerlerini almalarının sağlanmasını diliyoruz.”

Biz de bu değeri sizlere ulaştırmamıza vesile olan Muhammed  Kahraman’a teşekkür ediyoruz

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.