Hastane Atıkları Yola Akıyor

Hastane Atıkları Yola Akıyor

Hastane Atıkları Yola Akıyor

A+A-

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği genel sekreterliğine bağlı Çivril Devlet Hastanesinin atıkları ilkel plastik bir boruyla hastane'nin arkasındaki sokağa akıtılıyor. Açıkta akan hastane atıkları halk sağlığını tehdit ediyor.  Genç Çivril Gazetesinin haberine göre, sorumluların bu skandala sessiz kaldıklarını ve önlem almadıklarını yazdı.

Çivril Devlet Hastanesinden yola bırakılan su hastalığa davetiye çıkartıyor.

Çivril Devlet Hastanesinden hastanenin arka kısmında bulunan Sağlık Caddesine bırakılan su, mahallede yaşayanların hasta olmasına neden oluyor. Yapıldıktan sonra eksiklikleri ve uygulamaları ile Çivrillilerin tepkisini çeken Çivril Devlet Hastanesi bu kez kalorifer ve atık toplama binasından sokağa akıtılan su ile gündeme geldi. 

,

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ağaç, bitki, bisiklet, açık hava, su ve doğa

HASTANE HASTA ETMEK İÇİN UĞRAŞIYOR

Mahalle sakinlerinin hastane yönetimine bildirmesine rağmen önlem alınmayan suyun atık ve mikrop saçtığını ifade eden mahalle sakinleri “defalarca uyarmamıza rağmen bu su sokağa bırakılıyor. Devletin sağlık kurumu vatandaş hasta olsun diye mi uğraşıyor anlamıyoruz” dediler. Suyun kalorifer ve atık toplama binasından bırakıldığını belirten vatandaşlar “ su belki kazan dairesinden akıyordur. Ama yan tarafı hastane atıklarının toplandığı yer. Su buradan da geliyor olabilir. Sokak aylardır bu su sebebiyle çamur buradan her gün yüzlerce insan ve çocuk geçiyor. Olası bir mikrop bulaşması yaşanabilir. Hastane yönetimine durumu daha önce bildirdik ama hiçbir tedbir alınmadı inip bakmadılar bile. Su mikroplu olmasa bile akan milli servettir. Sokağı ve yolu tahrip ediyor. Bir an önce bu sorun çözülmeli. Kış geldiği zaman burası daha kötü olacak belki de o zamana kadar birileri hasta olacak” dediler.

Görüntünün olası içeriği: bitki ve açık hava

MUHTAR, "KİMSE BİZİ DİNLEMİYOR”

Yukarı mahalle muhtarı Fatih Aydemir konu ile ilgili olarak Zabıta, Çivril Belediyesi ve Hastane yönetimine defalarca gittiklerini belirterek “bu caddeye aylardır su akıtıyorlar. Defalarca hastane yönetimine gittik durumu zabıtaya anlattık Belediye başkanından rica ettik. Bize birkaç müsaade edin dediler yolladılar. Su hala yola akıyor. Bizi dinleyen yok suyu kanalizasyona bağlayacağız diyorlar biz çıktıktan sonra her şey eskisi gibi devam ediyor” dedi.

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut, ev ve açık hava

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.