Har-ı Bülbül” Adlı Şiir ve Müzik Dinletisi

Har-ı Bülbül” Adlı Şiir ve Müzik Dinletisi

Iğdır 125. Yıl Anadolu Lisesinden Har-ı Bülbül” Adlı Şiir ve Müzik Dinletisi

A+A-

Iğdır 125. Yıl Anadolu Lisesi Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 106 .yılı münasebetiyle ve Karabağ'ın özgürlüğe kavuşması sebebiyle öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu Har-ı Bülbül şiir ve dans dinletisi programı Azerbaycan edebiyatından seçilmiş şiirlerden oluşan “Har-ı Bülbül” adlı şiir ve müzik dans dinletisi düzenlendi.
           Kültür merkezi konferans salonunda düzenlenen Dinletide Mikayıl Müşfik, Ahmet Cevat, Bahtiyar Vahapzade , Zelimhan Yakup, Şehriyar, Halil Rza Ulutürk,Fuzili gibi şairlerin şiirleri okundu ve “Nazende Sevgilim”, “Ayrılık”,” Eziz Dostum” parçaları seslendirildi.
        Edebiyat öğretmeni Yelda  Türkeli’nin sunuculuğunu yaptığı Azerbaycan Türkçesini ve kültürünü daha yakından tanımak , unutmamak, unutturmamak amacıyla düzenlenen dinletide şiirler ve şarkılar Azerbaycan kültürünün ayrılmaz parçası olan tar ve garmon eşliğinde söylendi.
              Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Yelda Türkeli ,Benövşe Karaduman müzik öğretmeni  Atakan Bayır'ın öncülüğünde öğrencilerin sunmuş olduğu Azerbaycan edebiyatının önemli şairlerinin şiirlerinden örnekler izleyicilerce büyük beğeni ile dinlenildi.
                Okul Müdürü Ali Ekber İpek, ”Azerbaycan edebiyatından örnekler verilen bu programda iki devlet bir millet mesajını verdik programı hazırlayan herkesi kutlarım.”dedi.
                Programa katılan ve okul müdürü Ali Ekber İpek’e Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu adına Türkiye Azerbaycan kardeşliğine desteğinden dolayı   plaket veren  Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal,”Çok güzel bir program seyrettik. Çok iyi hazırlanmıştı. Kendimi, medeniyetler şehri Şuşa’da hissettim. Har-ı Bülbül” Azerbaycan da bağımsızlığın işgalden toprakların azad edilmesinin sembolüdür. Okul Müdürü Ali Ekber İpek, öğretmen ve öğrencilerini kutlarım. Bu tür etkinlikler Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin bir göstergesidir. Şeklinde konuştu.

            Programa Melekli Beldesi Belediye başkanı Mücahit Tanık,İl Milli Eğitim şube müdürü Yener Yıldırım, Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan yardımcısı Serdar Ünsal , il Özel İdare şube  müdürü Ekber Akış,kültür müdür yardımcısı Nezir Kumlay okul müdürleri öğrenci velileri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.