Hakkari’den Ülkeyi Yasa Boğan Haber

Hakkari’den Ülkeyi Yasa Boğan Haber

Hakkari ilinin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından yola tuzaklanmış olan patlayıcı, asker eşinin kullanmış olduğu aracın geçişi esnasında patlatıldı. Aracın içerisinde 11 aylık bir bebek de vardı.

A+A-

Hain saldırı, Yüksekova ilçe merkezine ortalama 20 km uzaklıktaki Büyükçiftlik beldesi Susak Deresi bölgesinde saat 16.00 sularında gerçekleşti. Üs bölgesinde görevli olan astsubay eşini ziyaretten dönen Nurcan Karakaya ve yanındaki 11 aylık oğul Mustafa Bedirhan Karakaya'nın olduğu otomobilin geçişi esnasında patlama oldu. Hainlerin yaptığı saldırıda, Nurcan Karakaya olay yerinde hayatını kaybetti, bebeği Mustafa da ağır yaralandı.

Yaralı bebek, ambulans ile Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, annesi Nurcan Karakaya'nın cansız bedeni morga götürüldü. Daha sonra yapılan açıklamaya göre 11 aylık bebek Mustafa Karakaya’de hayata gözlerini yumdu.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Valiliğin yapmış olduğu açıklamada, ilçenin Büyükçiftlik Beldesi Susat Deresi mevkiinde askeri personelin eşinin kullandığı sivil aracın geçişi sırasında hain terör örgütü üyeleri tarafından daha evvel yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirildiği ifade edildi.

Açıklamada, askeri personelin eşinin olay yerinde hayatını kaybettiği, 11 aylık bebeğin ise ağır yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldığı ama onunda vefat ettiği belirtildi.

Saldırı olan yerde geniş çaplı bir operasyonun başlatıldığı ve bölgeye çok sayıda askeri personel ile hava aracının sevk edildiği ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.