Hak-İş ve Öz Orman-İş'ten Ortak Çağrı

Hak-İş ve Öz Orman-İş'ten Ortak Çağrı

Hak-İş İl Başkanı ve Öz Orman-İş Sendikası Denizli Bölge Başkanı Halil Turan, sıcakların artması nedeniyle orman yangınlarına karşı vatandaşları daha dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

A+A-

Hak-İş İl Başkanı ve Öz Orman-İş Sendikası Denizli Bölge Başkanı Halil Turan, yayınladığı açıklamayla vatandaşları orman yangınları konusunda daha dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti. Başkan Turan; “Mevsim normallerinin üzerinde sıcakların olduğu günleri yaşıyoruz. Böyle günler de özellikle orman yangınlarına karşı daha dikkatli ve teyakkuzda olmamız gerekiyor. Bu bağlamda yangın gözetleme kulelerinde ve yangın ekiplerinde 24 saat esasına göre nöbet tutan üyelerimizi ziyaret ederek onları bu hususla ilgili daha dikkatli olmaları konusunda bilgilendiriyoruz. Çünkü Ormanlar ülkemizin akciğerleri. Onları kaybettiğimizde ülkemiz nefes alamaz, bizler nefes alamayız” dedi.

ORMANLAR YANARKEN CANIMIZ YANIYOR

Ramazan bayramının birinci günü güney ilçesinde yaşanan yangına müdahale eden yangın ekibi çalışanlarını ziyaret ederek tebrik eden Başkan Turan; “Güney İlçemizin sınırları içinde çıkan orman yangının da yaklaşık 5 hektarlık ormanlık alan yanarak kül oldu. Ormanlar yanarken canımız yanıyor. Oldukça eğimli ve zor bir arazide çıkan bu yangına müdahale eden yangın ekiplerimiz yoğun bir gayret neticesinde yangını kontrol altına aldılar. Yeri geldi canlarını tehlikeye attılar. Ancak görevlerini en iyi şekilde yerine getirmenin gayretinde oldular. Bu anlamda yangınla mücadelede görev alan ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

YANGINA MÜDAHALE EKİP SAYISI ARTIRILMALI

Denizli ilinin ormanlık alan bakımından son derece zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Başkan Turan; “Denizli ilimizin ormanlık alanı her geçen gün büyümekte. Şuan da coğrafi bakımdan değerlendirildiğinde ilimizin yüzde 48’ı Ormanlık alan olduğu görülmektedir. Bu rakamlar ışığında değerlendirildiğinde yangınla mücadele ekip sayısının biraz daha artırılması gerektiği kaçınılmaz bir gerçektir. Ormanları korumak bizim nasıl asli görevimiz ise, olası yangınlarda süratle yeterli müdahalenin yapılması da bir o kadar önem taşımaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.