Yamaç Paraşütü Pilotundan İnanılmaz Hamle

Yamaç Paraşütü Pilotundan İnanılmaz Hamle

Denizli ilinin Pamukkale ilçesinden atlayış yapan yamaç paraşütçüsü ters rüzgara kapıldı ve sürücülerin bakışları arasında karayolunun ortasına inebildi.

A+A-

Pamukkale ilçesinde meydana gelen kazaları ile sık sık gündeme gelen yamaç paraşütü sporunda bugün ilginç bir olay daha meydana geldi. Bilindiği gibi yamaç paraşütünde en tehlikeli nokta ters rüzgar. Bugün de ters rüzgar pilotlara inanılmazı yaptırdı.

 

İnemeyeceğini Anladı

Pamukkale ilçesinde atlayış yapmış olan bir pilot, Kocaçukura inmeyi istedi ama havada şiddetli bir ters rüzgar pilotu yakaladı. Kısa zaman içerişinde paraşütün kontrolünü sağlamayı başaran pilot, rüzgar sebebi ile iniş noktasına inemeyeceğini anladı ve paraşütü rüzgar yönünde kullanmayı seçti.

 

Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nin de bulunduğu Gürlek Mevkii'ne kadar uçmuş olan pilot Denizli - Ankara karayolu üstündeki orta refuje inme kararı aldı. Bu esnada akan trafikteki sürücüler, yamaç paraşütünün alçaldığının farkına varınca hemen araçlarını durdurdular ve pilotun güvenli bir iniş yapması için gerekli tüm koşulları sağladılar.

Şaşkınlıklarını Gizleyemediler

Usta pilot paraşütü refujün ortasın indirme başarısını gösterdi. Kimliği henüz tespit edilemeyen pilot olay yerine arkadaşları tarafından alınarak götürüldü. Bir anda karayoluna pilotun indiğini gören şoförler ise şaşkınlıklarını gizleyemediler. İlk defa böyle bir şey yaşadıklarını dile getiren şoförler pilota zarar gelmeden olayın atlatılmasına sevindiklerini belirttiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.