Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı Yapıldı

A+A-

İl Uyuşturucuyla Mücadele Koordinasyon Kurulunun kapanış, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Teknik Çalışma Gruplarının Teşkil Edilme Toplantısı, Vali Hasan Karahan başkanlığında yapıldı.

Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıya; Vali Hasan Karahan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Metin Düz, İl Sağlık Müdür V. Dr. Aytekin Polat, ilgili Daire Müdürleri ve kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda;

ilk olarak İl Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan sunum eşliğinde genel değerlendirmeler yapıldı. Daha sonra tespit edilen sorunlar ile bunlara karşın sunulan görüş ve öneriler değerlendirildi.

Vali Hasan Karahan, uyuşturucu ile mücadelenin önemine dikkat çekerek, ülkemizde olduğu gibi Denizlimizde de böyle bir sorunun olduğunu belirtti. Vali, uyuşturucu ile mücadeledeki hassasiyetini de dile getirerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Şehrimizde de böyle bir sorun var. Bunu kabul edip, bu illeti en az dereceye indirecek şekilde çalışmalıyız. En az seviyede tutmak bizim görevimiz. Emniyet ve Jandarma birimlerimiz bu konuda işin suç yönünü takip ediyorlar. Çeşitli yakalamalarla, takiplerle belli bir netice alınıyor. Ama tabiki asıl bu işin kullanıcı boyutu ve bütün Devlet Kurumlarının topluca bir mücadelesini gerektiriyor. Bu amaçla da böyle bir toplantı tüm illerde düzenleniyor. Bu mücadele devam edecek. Biz olmasak bile, bu ülkenin geleceği çocuklarımız risk altında. Hiç kimse demesin ki 'benim evladım yapmaz.' Onun için de aynı zaman da dediğim gibi hem bir görev hem bir nefsi müdafa şeklinde bu mücadeleyi dört elle yapmamız lazım. Bu konudaki ilgimi ve hassasiyetimi sizlerle paylaşmak için bu toplantıda bulunmak istedim."

Toplantıda ayrıca;

Kurumların yıllık faaliyetleri katılımcılarla paylaşılırken, genel değerlendirmelerde de bulunuldu. Toplantıda son olarak Sağlık Bakanlığı’nın görüş ve önerileri uzmanlar tarafından katılımcılara anlatıldı. Halkın ve Kamu Kurumlarının uyuşturucuyla mücadeleye ortak olmaları ve STK’ların da bu konuda aktif rol almaları istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.